El claustre de Sant Francesc de Montblanc s'omplirà aquest dissabte 22 de setembre, d'aromes, activitats i colors, d'aquí el nom de la trobada Curcubeu, que en romanès significa arc de Sant Martí, en la trobada intercultural de la Conca de Barberà.
El programa de la trobada començarà a les dotze del migdia, a la sala de les Corts Catalanes, amb una taula rodona sota el títol 'L'acollida a Catalunya: una realitat a la Conca de Barberà', formada per la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, Proactiva Open Arms, la regidoria de benestar social de l'Espluga de Francolí, Suara Cooperativa, grup de mentors de Montblanc i el col·lectiu La Conca Terra d'acollida.
A les cinc de la tarda s'obriran les portes del claustre de Sant Francesc que donarà pas a les diverses activitats programades: sessió de contacontes: 'L'Àsia al Marroc' a càrrec de Carme Corretgé i Dàlia Uson (a les 17.30 h). A partir de les 18.00 h, activitats per a infants: taller de trenes africanes a càrrec de l'associació Senegalesa; taller d'escriptura àrab a càrrec de l'associació musulmana i jocs d'arreu del món. A partir de les 18.30 h, actuacions musicals de grups de l'Aligot de Montblanc (18.30h); percussió i dansa senegalesa amb Africa Pasteef (18.45h) i ballada de Sardanes amb el grup sardanista de Montblanc (19.45 h). A partir de les 19 h, tastets d'arreu amb degustacions gastronòmiques del Marroc, Xina, Senegal, Índia, Romania, Brasil, Bolívia i Catalunya.
Durant tota la tarda hi haurà muntada l'exposició del Conte Viatger, elaborat per l'alumnat de l'Escola Les Muralles de Montblanc, l'escola Martí Poch de l'Espluga de Francolí, l'escola Cor de Roure de Santa Coloma de Queralt i l'escola Vedruna Mare de Déu del Carme de l'Espluga de Francolí; a les 17.30h el contacontes 'L'Àsia al Marroc' càrrec de Carme Corretgé i Dàlia Uson.
Aquesta trobada intercultural està organitzada per l'Ajuntament de Montblanc, en col·laboració amb el Servei de Nova Ciutadania de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de la Conca de Barberà. També hi col·labora: ADOMONT, l'àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal, DO Conca de Barberà, Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, Grup Sardanista de Montblanc, la Colla infantil del Drac i l'Aligot de Montblanc, AMIC, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i l'Ajuntament de Sarral.