Imatge de la muralla amb una bastida

La muralla de Sant Francesc de Montblanc encara l'última fase de la seva recuperació

El cost d'aquesta última fase del projecte és de 270.000 euros

El projecte de recuperació  de la  muralla  de Sant Francesc de Montblanc encara la seva última fase. En aquest sentit, l'Ajuntament de la vila ducal ja ha licitat l'obra i en els propers dies es durà a terme l'adjudicació dels treballs a l'empresa guanyadora del procés.

En concret, l'actuació que ara es farà, i que quedava pendent en la recuperació de la totalitat del conjunt patrimonial, és la que afecta el tram de muralla on hi havia Cal Contjioch i Cal Ferreret.

Així, quan s'acabin els treballs en aquest tram, l'Ajuntament de Montblanc donarà per finalitzada les obres de manera definitiva. De fet, en els propers dies ja es recepcionarà l'obra del portal  i de la nova torre de Sant Francesc, treballs que ja estan pràcticament acabats.

1 milió d'euros d'inversió

El cost d'aquesta última fase del projecte és de  270.000 euros, que ha estat subvencionat parcialment per la Generalitat de Catalunya. Pel que fa al calendari d'execució de les obres, es preveu que comencin aviat i que estiguin enllestides en mig any.

Obres al portal de Sant Francesc
Imatge de les pbres al portal de Sant Francesc | Cedida

En l'actuació sobre el conjunt del projecte de recuperació de la muralla de Sant Francesc, s'haurà invertit gairebé 1 milió d’euros, gràcies a diverses convocatòries de l’1,5% Cultural  del Ministeri de Cultura i Esports.


Segons fonts municipals, es tracta d'un projecte molt emblemàtic que té, per objectiu, posar en valor el patrimoni històric de la vila, ja que tot el tram de muralla de Sant Francesc quedarà restaurat completament. Això ha estat possible gràcies al finançament  destacat que s'ha aconseguit mitjançant diverses convocatòries.

Segons Josep Andreu, l'alcalde de la capital de la Conca de Barberà, amb aquesta última intervenció tot l’espai de Sant Francesc recuperarà una esplendor inaudita i el temps posarà en valor tot aquest espai monumental.

«Els bons resultats ens esperonen a seguir treballant per recuperar un conjunt emmurallat que situa Montblanc com una de les viles patrimonials capdavanteres del país», conclou l'alcalde.