Esquerda en una casa de Lilla.

Veïns de Lilla denuncien l’aparició d’esquerdes a les cases per les obres de l’A-27

Els habitants d’aquesta pedania de Montblanc es queixen de les molèsties que ocasionen les obres del túnel de l’autovia als habitatges

Les obres del túnel de l’A-27 al seu pas per Lilla avancen ara mateix a bon ritme, una celeritat que molts atribueixen a un interès electoral i que temen que es freni un cop passats els comicis d’aquest diumenge. No obstant això, aquesta no és la principal preocupació dels habitants de Lilla, que es troba a tocar de les obres.

Els veïns d’aquesta pedania de Montblanc temen pels danys i molèsties que pugui provocar l’obra en les seves cases. De moment, ja han aparegut algunes esquerdes a les parets, segons diuen,  ocasionades pels treballs que s’estan fent per a la construcció del túnel.

«En una de les cases ha caigut una barbacana, en una altra un tros de paret i  hi ha esquerdes en diversos habitatges», explica l’alcaldessa pedània de Lilla, Glòria Rovira.

Lilla, pedania de Montblanc, a la Conca de Barberà.
Lilla, pedania de Montblanc, a la Conca de Barberà. | Júlia Giribets

El temor dels veïns és que això vagi en augment i apareguin noves esquerdes o afectacions quan es facin noves voladures per a fer el túnel, ja que, segons auguren, el pitjor estaria per arribar. «Hi ha voladures previstes durant un any», diu. De moment se n’han fet 14 i, en els 9 mesos que encara falten «poden provocar molts danys».

A més, asseguren que ara s’ha treballat en un tram que es troba a certa distància de les cases, per la qual cosa temen que quan les voladures es facin encara més a prop de Lilla  els danys puguin ser més grans si no es prenen mesures.

«Fins que no s'acabi l’obra no ens repararan res»

La preocupació va en augment, ja que s’ha informat als veïns que, fins que no s’acabi tota l’obra «no ens repararan res, o sigui que poden aparèixer noves esquerdes i l’obra és molt llarga», lamenta l’alcaldessa pedània.

Les obres de l'A-27 al seu pas per Lilla.
Les obres de l'A-27 al seu pas per Lilla. | Júlia Giribets

A part de les esquerdes a les cases,  els veïns també denuncien la pols que aixeca l’obra i que «no s’està regant quan caldria», diu Glòria Rovira, la qual cosa provoca molèsties al nucli urbà.

Si aquesta situació segueix en augment, no descarten crear alguna plataforma veïnal o moviment per denunciar el tema, «si ens fan enfadar molt, ho farem», conclou l’alcaldessa pedània. Tot i això, de moment no s’ha fet cap acció en aquest sentit.