Entrada d'una casa de Forès

Troballa insòlita: posen a la venda un castell amb búnquer a Forès

Es tracta d’una propietat d’un antic terratinent del poble

A vegades, navegant per la xarxa, s’hi poden trobar ofertes  realment sorprenents. És el cas, per exemple, de l’anunci de la venda d’una casa amb búnquer d’un antic terratinent de Forès. La construcció està situada al carrer Major, número 6, i el preu de sortida ronda els 349.000 euros.

«És una construcció amb molta història i té unes vistes increïbles, sobretot des de la terrassa», afirmen els venedors. En aquest sentit, una paret de la casa pertany a la muralla antiga del Castell de Forès i l’edifici disposa de diferents arcs gòtics i voltes.

Té un pati que podria ser edificable. També un pàrquing enorme «que havia estat l'antic  forn de pa de llenya que proveïa la comarca de la Conca de Barberà, i que es podria tornar a posar en marxa», diu l’anunci d’Internet.

Antiga sala de ball del poble

A més, la casa disposa d’un saló de 140 m2 que era l'antic teatre i la sala de ball del poble. I una altra sala que era el cafè. En definitiva, la casa és un habitatge amb grans possibilitats i d’un gran atractiu patrimonial.

No obstant això, encara que s’hi pot entrar a viure, necessita una bona inversió en restauració, ja que alguna biga ha caigut en una part de la casa. Per tot això, «demanem que qualsevol persona que no tingui prou capacitat per invertir-hi, s'abstingui de demanar veure-la», expliciten els venedors.

Obres al mirador de Forès
Imatge del mirador de Forès | Ajuntament de Forès

Una vista privilegiada

EL poble de Forès es troba a la part nord de la Conca de Barberà, a la baixa Segarra. Hi ha un nucli antic amb el castell de Sant Miquel de Forès en ruïnes, situat en el cim d'un turó, en l'extrem nord-est de la serra del Tallat. Per la seva banda, el raval del Pla de la Bassa, amb cases més modernes, està situat al peu del turó, a la cruïlla de les carreteres que duen a Passanant i a Conesa.

És, principalment, un  municipi d'estiueig  i de segones residències. Té una privilegiada elevació que en fa un mirador natural de la Conca de Barberà i de part de la Segarra. Es pot admirar el Montseny i el mar Mediterrani.