Actors de la representació de la llegenda de Sant Jordi

Es posen a la venda les entrades dels espectacles de la Setmana Medieval de Montblanc

La representació de la Llegenda de Sant Jordi serà el 23 d'abril a la nit i enguany tindrà una única representació a la muralla, amb aforament limitat

Les entrades per a l'espectacle més emblemàtic de la Setmana Medieval de  Montblanc, la representació de la Llegenda de Sant Jordi, ja estan a la venda per Internet. Enguany i a causa de la pandèmia, la festa té obligatòriament un format  més curt i té previst celebrar-se del 22 al 25 d'abril, complint amb totes les mesures de seguretat i prevenció. En aquest sentit, no hi haurà cap espectacle pel carrer i en tots els actes caldrà haver reservat entrada prèvia. A més, els  aforaments són limitats.

Els espais prioritaris d'aquesta 34a edició de la festa medieval de Catalunya són la  plaça de Sant Francesc i la zona de la muralla medieval coneguda com «El Foradot». En aquest punt elevat del recinte és on des de fa molts anys es representa la Llegenda, que enguany es celebrarà coincidint amb la diada de Sant Jordi, el 23 d'abril a les 21.00 h i en una única representació. És l'únic espectacle de pagament i els preus són: 8 euros pels socis i 10 pels no socis. El preu de l'entrada pels menors de 12 anys és de 3 euros.

La resta d'espectacles són gratuïts, però també cal reservar-ne entrades, sense les quals no s'hi podrà accedir. La normativa de la Covid-19 també preveu l'obertura de portes de cada acte mitja hora abans, per poder fer una entrada esglaonada. Caldrà dur mascareta durant totes les representacions i rentar-se les mans amb gel desinfectant a l'entrada. L'organització assignarà els seients al públic a mesura que vagin entrant.

Altres espectacles destacats d'aquesta Setmana Medieval tindran lloc el 24 d'abril. Al matí, la tradicional «Entrega de la Rosa» del cavaller a la princesa, que inclou danses de les cases nobles, les banderes, dúcties i  faranduleres. I a la nit, la novetat quant a espectacles d'enguany: «Nit Trobadoresca», que fusiona la part teatralitzada del «Sopar Medieval» i les «Rondes Trobadoresques», dos actes consolidats i de força èxit que cada any ofereix la festa i que també inclouen danses, música i destil·len bon humor.