La Fira de Sant Vicenç a l'Espluga de Francolí en imatges!

Surten a la venda les entrades per a la final de la 'SuperSardana de l'Any' de l'Espluga de Francolí

L'aforament està limitat a 500 persones per raons de seguretat sanitària anti Covid-19

Ja es poden comprar les entrades per al concert  de la final de la SuperSardana de l'Any, que se celebrarà el proper dissabte 15 de maig al Teatre del Casal de l'Espluga de Francolí, a partir de les 17.30 h. Les entrades es poden aconseguir a través d'una pàgina electrònica destinada expressament per a aquest esdeveniment. La part musical anirà a càrrec de les cobles Reus Jove  i Contemporània, i amb una segona part amb el conegut conjunt vocal Quartet Mèlt. A més a més, les votacions de les sardanes finalistes es faran exclusivament amb el mòbil, també per als assistents al concert.

L'aforament està limitat a 500 persones per raons de seguretat sanitària anti Covid-19. També per aquesta raó cal arribar amb suficient antelació per accedir progressivament a la sala. Així, l'obertura de portes està prevista a les 17.00 h. La Final s'emetrà en directe per Catalunya Música i per l'Espluga FM Ràdio i es podrà seguir també via streaming a la pàgina electrònica del concurs. Això permetrà que tothom que estigui a casa també podrà votar per internet, si s'ha registrat prèviament.

El concert oferirà una primera part amb les 8 sardanes  finalistes, segons el resultat de les votacions que s'estan produint durant aquestes setmanes a través de la pàgina electrònica del certamen o els programes sardanistes col·laboradors. L'ordre d'interpretació de les sardanes serà, segons el sorteig celebrat aquest dimecres 14 d'abril, en primer lloc, la Reus Jove i per tant, les sardanes parells de la Final les tocarà la Contemporània. La segona part serà l'actuació del Quartet Mèlt.

Pel que fa a les  votacions, els assistents al concert també hauran de votar les sardanes a través del mòbil, en lloc de paperetes i urnes, com a mesura anticoronavirus. Només es podrà exercir un vot per persona i caldrà haver-se registrat prèviament, com s'explicarà oportunament a la pàgina electrònica del concurs. Per fer la jornada sardanista encara més completa, l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí i la històrica colla sardanista del municipi, la Colla Sardanista Joventut Espluguina, treballen en els actes d'homenatge als més de 50 anys de la creació de la colla, amb diversos actes, que ben aviat es presentaran.

El concurs  d'enguany es titula 'La SuperSardana de l'Any' perquè servirà per escollir, a través de la votació popular, la sardana guanyadora entre les vencedores del Premi Popular de les 16 edicions prèvies. Aquesta serà la 2a edició d'aquest certament peculiar, ja que el 1985 es va organitzar una competició similar, en què va guanyar L'Aplec de tardor, de Conrad Saló, avui en dia una sardana molt reconeguda.