Camió al pantà afectat

L'Ajuntament de Senan recomana no consumir aigua de l'aixeta a causa d'un vessament d'hidrocarburs

També s'han tancat les fonts públiques i es recomana no reomplir les piscines

L'Ajuntament de Senan ha pres una decisió dràstica pel que fa al consum d'aigua corrent al municipi. Mitjançant un comunicat, ha recomanat no consumir aigua ni per cuinar ni per beure a causa del  vessament d'hidrocarburs  que s'ha produït a la zona del polígon industrial del Segre, a Lleida.

També s'han tancat les fonts públiques i es recomana no reomplir les piscines. Segons sembla, el vessament ha afectat el canal de Seròs i també el pantà d'Utxesa. Precisament és el lloc on es produeix la captació de la Mancomunitat d'Aigües de les Garrigues.

De fet, aquest punt serveix de subministrament a 25 municipis d’aquesta Mancomunitat, entre ells el poble de Senan.

Per aquest motiu, s'han implementat aquestes mesures seguint les indicacions de Agencia de Salut Pública.

«Els resultats de les  mostres realitzades el diumenge dia 4 han sortit correctes. S’ha cregut convenient, però, seguir amb aquesta recomanació que seguirà vigent en els propers dies, ja que la qualitat de l’aigua de la captació pot canviar», exposen des del consistori.

També es realitzaran analítiques exhaustives d’hidrocarburs a l’ETAP per controlar el nivell d’aquest compost. A més, ahir es van coordinar tasques amb l'ACA, Endesa, els Bombers i els Agents Rurals per poder retenir el màxim volum d’aquest abocament.