Vidriers en una actuació del Vitrum

El vidrier d’Honor de la Festa del Vidre de Vimbodí serà un conegut presentador de TV3

L’acte de d’entrega de la distinció tindrà lloc, com és habitual, a les Fonts del Gorg

Tomàs Molina, cap de meteorologia de TVC i llicenciat en física, serà el Vidrier d’Honor  de la Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum que, enguany, arriba a la 8a edició i sense limitacions d’aforament derivades de la Covid-19, gràcies a l’evolució positiva de la pandèmia.

Figura reconeguda per ser una de les cares visibles de les previsions meteorològiques de la televisió catalana, Molina rebrà aquesta distinció el diumenge, 2 d’octubre, a partir de les 12.00 h del migdia, en el marc del gruix d’activitats que s’han organitzat per celebrar l’esdeveniment. L’acte de d’entrega de la distinció tindrà lloc, com és habitual, a les Fonts del Gorg.

La Festa del Vidre Artesà de Vimbodí i Poblet, Vitrum, organitzat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, amb la col·laboració d'entitats i particulars, se celebra des de l’any 2014. En l’edició de 2022, tornarem a viure demostracions en directe d’elaboració de peces de vidre de reconeguts artistes vidriers, i del vidrier resident del Museu i Forn del Vidre de Vimbodí i Poblet, Rafa Abdon.

Vitrum és la festa familiar per excel·lència a l'entorn del vidre artesà a Catalunya i s’ha convertit en un esdeveniment referent  de l’agenda d’activitats de Tardor. Durant un cap de setmana, la festa del vidre artesà aplega vidriers artesans que treballen diferents tècniques: vidre bufat, vitrofusió, vitrall, esmalt, joieria; però els visitants també poden participar del mercat artesanal, espectacles i de demostracions d’artesans de diversos oficis. La festa també inclou activitats infantils o familiars, relacionades amb la tradició vidriera, molt arrelada al municipi.