Imatge d'un pintor a Poblet, en el Concurs de Pintura Ràpida.

Vimbodí i Poblet es prepara per una nova edició del Concurs de Pintura Ràpida

Aquest certamen artístic porta el nom dels pintors vimbodinencs Joan Potau i Martell i Adrià Campdesuñer i Vendrell i tindrà lloc el 31 de març

El 31 de març arriba la IV edició del Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer de Vimbodí i Poblet. En aquesta edició, hi ha algunes novetats, com la dotació econòmica dels premis que és major, i el canvi de data. 

Aquest certamen artístic porta el nom dels pintors vimbodinencs Joan Potau i Martell i Adrià Campdesuñer i Vendrell, destacats exponents de les arts pictòriques de la primera meitat del segle XX al municipi.

Convocat per l’Ajuntament de Vimbodí i Poblet, el Concurs de Pintura Ràpida Potau-Campdesuñer fomenta l’art i la cultura i, al mateix temps, mostra la bellesa de la vila de Vimbodí, del monestir de Poblet i dels paratges de la rodalia, indrets que han inspirat a nombrosos pintors, des de Ramon Casas, Santiago Rusiñol o Jaume Mercadé fins als mateixos Joan Potau i Adrià Campdesuñer.

Una pintora participant en el concurs de pintura ràpida de Vimbodí i Poblet.
Imatge d'edicions anteriors del concurs. | Josep Maria Potau

El concurs  és obert a tots els artistes que ho desitgin, sense limit d’edat. La inscripció és gratuïta. Per facilitar la tasca de preparació del concurs, l'organització demana als participants que, si és possible, facin la preinscripció a través del correu comunicacio@vimbodiipoblet.cat. Tot i això, la inscripció oficial es farà al Centre Cívic municipal (Pl. Major, 12), entre les 08.30 i les 10.00 hores del matí, el mateix dia del concurs. En el moment de la inscripció es farà el segellat de la tela o suport.

Cada participant podrà concursar amb una única obra, que s’haurà de realitzar in situ i  la tècnica pictòrica, la mida i el procediment són lliures.  Els participants portaran el seu material per concursar. 

Les obres hauran de tenir com a  temàtica qualsevol indret del nucli urbà de la vila de Vimbodí, del monestir de Poblet, o del conjunt del terme municipal. S’atorgaran 4 premis generals i el premi especial ‘Vila vidriera’. Pel que fa a aquest guardó especial, serà per a la millor obra que inclogui alguna referència a la tradició local vidriera. Els treballs de temàtica vidriera igualment podran optar als premis generals.

Imatge d'un pintor a Poblet, en el Concurs de Pintura Ràpida.
Imatge d'edicions anteriors del concurs. | Josep Maria Potau

Les pintures hauran d'estar acabades a les 14.00 hores i totes les obres estaran exposades al públic fins a l’acte de veredicte i lliurament dels premis, que tindrà lloc el mateix 31 de març, a les 17.00 hores, al Centre Cívic municipal.

Les obres premiades amb el 1r 2n i 3r premi, i també el premi especial ‘Vila vidriera’, quedaran en propietat de l’Ajuntament i s’incorporaran al catàleg municipal de béns mobles.  L’obra guardonada amb el 4t premi quedarà en propietat de l’autor/a. La propietat intel·lectual de totes les obres premiades continuarà sent dels respectius autors.

El jurat del concurs

El jurat del concurs d'enguany està format per Leonardo Escoda, artista i professor de procediments pictòrics a l’Escola d’Art de la Diputació de Tarragona a Tortosa; Francesc Farré, fundador de l'Escola de Dibuix i Pintura ‘Damià Roig’, de Vimbodí i Poblet; Josep M. Potau, nét del pintor Joan Potau i Martell, restaurador i fotògraf i Àngels Planes, regidora d’Ensenyament i Entitats de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet.