Museu de Reus.

Es commemora el 20è aniversari de la mort del pintor montblanquí Palau Ferré

L'artista va morir amb 78 anys l'1 de gener de 2000. Un dia després el consistori montblanquí el va nomenar fill predilecte de la vila ducal

Ahir va fer vint anys que Montblanc va acomiadar un dels seus veïns més destacats. Maties Palau Ferré va morir amb 78 anys l'1 de gener de 2000 i un dia després el consistori montblanquí el va nomenar fill predilecte de la vila ducal. L'artista va ser un pintor, escultor i ceramista català. La seva obra, d'estil cubista sintètic i colorista, es compon principalment d'olis i tintes xineses, a més de dibuixos amb cera, ceràmiques i escultures.

Un pintor que cremava els seus quadres 

El 16 de maig de 1974, el Tribunal Suprem el condemna a pintar un nombre determinat de metres quadrats d'olis per poder rescindir un contracte que Palau Ferré havia segellat amb un marxant. Després de complir la sentència,  entre 1974 i 1985 va cremar totes les obres que creava com a mesura de protesta  i fins al 1989 no va permetre que es fes cap exposició amb la seva obra. Durant aquells anys, el pintor va rebre nombroses mostres de suport del món acadèmic i cultural. 

Centenari del seu naixement 

Maties Palau Ferré va néixer a Montblanc l'agost de 1921. L’any 2021 es pot dir que serà ‘l’any Maties Palau Ferré’, ja que es commemorarà el primer centenari del naixement del pintor. El 2019 s'ha publicat la seva biografia, i el llibre vol esdevenir el motor que ha d’engegar la maquinària pels actes de celebració  que es duran a terme d'aquí a un any.