Interior del Museu dels Molins de Montblanc

Èxit de participació en la jornada de portes obertes als Molins de la Vila de Montblanc

La iniciativa es va fer amb motiu de la Setmana de la Ciència 2020

Més de setanta persones van visitar, dissabte passat, els  Molins de la Vila de Montblanc amb motiu de la Setmana de la Ciència 2020. La jornada de portes obertes va ser organitzada pel Museu Comarcal i el Campus Extens de la URV a Montblanc i la Conca, en col·laboració amb la Diputació de Tarragona.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Els participants, aplegats en  grups de deu persones, van ser rebuts a l'exterior dels Molins, on els tècnics del Museu Comarcal van explicar la història i el seu funcionament. Després, es van visitar lliurement les instal·lacions i els espais dels Molins de la Vila i es va poder veure la maquinària en funcionament.

El tema de la Setmana de la Ciència d'aquest any era la utilització de l'energia de la  natura. En aquest sentit, el Museu dels Molins de Montblanc, declarat monument històric, està situat a l'emplaçament originari de la vila ducal, entre els  rius Francolí i Anguera. A dia d'avui, a l'espai del museu es poden visitar dos antics molins fariners medievals, les restes del molí xic i l'espectacular  molí gran o de la Volta, molí fariner de quatre moles del segle XIV. En aquest segon espai, un muntatge museogràfic explica el funcionament dels molins fariners moguts per la força de l'aigua i, alhora, permet veure el seu funcionament.