Pla aeri de l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí inicia les votacions dels pressupostos participatius

La partida destinada a dur a terme l'acció escollida de forma participativa ascendeix als 26.000 euros.

L'Espluga de Francolí inicia el període de votacions de les propostes dels  pressupostos participatius de l'any 2022. Les votacions es podran fer a partir del 23 de novembre i fins l'11 de desembre inclòs de manera digital a través de l'aplicació per mòbils o tauletes eAgora o de manera presencial a les oficines d'atenció a la ciutadania (OAC) de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí al C/Torres Jordi, 16, de dilluns a divendres de 9.00 h a 13.00 h i ho podran fer totes les persones majors de 16 anys empadronades a l'Espluga de Francolí. La partida destinada a dur a terme l'acció escollida de forma participativa ascendeix als 26.000 euros. 

Aquests són els primers pressupostos que es poden votar de manera digital, després que les propostes també es poguessin fer telemàticament. Aquest fet va provocar un increment de participació de la població, ja que hi van haver més de 20 propostes presentades. Aquestes propostes s'han valorat amb la comissió de pressupostos participatius que ha escollit les 6 propostes que passaran a votació. Les propostes descartades ho van ser perquè no complien alguns dels requisits de les bases, perquè superaven el pressupost de 26.000 euros o perquè no eren competència de l'Ajuntament de l'Espluga de Francolí. 

Les 6 propostes seleccionades i que els espluguins i espluguines podran votar són la instal·lació de lavabos al Jardí dels Francolins; el canvi de tanca perimetral al Jardí dels Francolins; la millora i condicionament dels parcs infantils de la població, l'embelliment de l'entorn de la Font Major; la millora del pati de l'escola pública; i la senyalització dels equipaments de la població, plantació d'arbres i col·locació de papereres.

Per votar telemàticament, cal descarregar-se l'APP eAgora  (disponible per Android i Apple), crear l'usuari i buscar l'Espluga de Francolí. A més, cal entrar a l'apartat de "Pressupostos Participatius" i introduir les dades i votar.