Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant

L'Hospitalet de l'Infant celebra la 25a edició del Mercat Medieval

Una cinquantena de parades i moltes activitats se celebraran el cap de setmana del 17 al 19 de setembre

L'Hospitalet de l'Infant celebrarà aquest pròxim cap de setmana la 25a edició del Mercat Medieval. Un esdeveniment que es va haver de suspendre l'any passat a causa de la pandèmia i es recupera enguany del 17 al 19 de setembre davant l'emblemàtic Hospital del Coll de Balaguer.

Una cinquantena de parades de productes d'artesania, d'alimentació o de teràpies naturals, entre d'altres, estaran a la plaça Berenguer d'Entença. A més, també hi haurà ambientació medieval. L'horari serà de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. 

El Mercat Medieval també presenta novetats al programa d'actes. Hi haurà una exposició de màquines de setge, medicina, armes medievals i invents de l'edat mitjana, que es podrà veure d’11 a 14 hores i de 18.30 a 21 hores, i un taller-demostració de l’ofici tradicional del forjador.

Així mateix, els més petits podran gaudir d'un espai gratuït de jocs tradicionals de fusta. A més d'una atracció infantil de pagament i diversos espectacles gratuïts de titelles i de màgia.

Segons ha explicat la regidora de Comerç, María José Gómez, l’Ajuntament ha decidit celebrar-lo enguany només a la Plaça Berenguer d’Entença i a la zona d’aparcament situada al costat del parc infantil d’aquesta plaça, per controlar millor l’aforament del Mercat Medieval.

D’aquesta manera, es podrà delimitar l’espai i aplicar totes les mesures anti-Covid. Així doncs, s’habilitaran tres accessos diferents al recinte, es col·locaran cadires perquè el públic pugui veure els espectacles asseguts i amb la distància de seguretat, només es permetrà menjar a les zones habilitades per fer-ho, etc.

Per evitar concentracions de gent, s' ha eliminat el tradicional sopar medieval i han reduït a la meitat el nombre de parades del mercat, aproximadament.
 

Amb aquesta festa adaptada a la situació actual, l’Hospitalet de l’Infant retornarà a l’època medieval. Quan al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer, fundat per l’Infant Pere l’any 1344 i avui dia declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble.


Un acte complementari

El Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant (CELHI) ha organitzat per al dimarts 14 de setembre, a les 19 hores, una conferència titulada 'Les trobairitz: la veu femenina de la lírica medieval', a càrrec de la directora de l'Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona, Meritxell Simó. Aquesta xerrada tindrà lloc al Centre Cultural Infant Pere, a la Sala Bonet Castellana.