Imatge d'arxiu del Castell de Vila-seca

El Castell, punt neuràlgic de la celebració de la Diada de Sant Jordi a Vila-seca

El programa d'actes, amb 11 presentacions de llibres, s'estrena aquest mateix dijous

Vila-seca ha anunciat el programa d'actes de cara a la Diada de Sant Jordi 2022 que, enguany, compta amb 11 presentacions de llibres, totes elles al Castell de Vila-seca, i una vintena d'activitats. El programa començarà aquest mateix dijous, a les 19 hores, amb la presentació del llibre 'El susurro de la vida', de Sara Prieto, en un acte que anirà a càrrec d'Iván Garrido.

La resta de presentacions programades són:

  • Dilluns 28 de març, 19 hores: 'La Mar de Tarragona' de Jaume Folch, a càrrec d’Anton Ballvé.
  • Diumenge 3 d’abril, 11 hores: 'Benvolguda' d’Empar Moliner, a càrrec de la seva autora.
  • Dimecres 6 d’abril, 19 hores: 'Fora de joc a Montserrat' de Màrius Serra, a càrrec d’Oriol Comas i l’autor.
  • Dijous 7 d’abril, 19 hores: 'El ojo de la reina' de Jaume Salvadó, a càrrec de Manuela Moya.
  • Dilluns 11 d’abril, 19 hores: 'Els Pinós-Fenollet als segles XIV i XV', de Marc Llamas, a càrrec de Coral Cuadrada, Josep Ureña i Montse Garriga.
  • Dimecres 13 d’abril, 19 hores: 'La prova d’Holanda. Memòries catalanes de Joan Kies' de Josep Llop, a càrrec de Joan Maria Pujals.
  • Dimarts 19 d’abril, 19 hores: 'Fugida pel camí dels Morts' de Josep Gironès, a càrrec de Josep Poblet.
  • Dimecres 20 d’abril, 19 hores: 'Som uns pringats' d’Empar Fernàndez, a càrrec de l’autora. Presentació acompanyada del concert de Lobster Tribe.
  • Dissabte 23 d’abril, 11.45 hores: 'L’osset lila', conte infantil de Carmen Bueno.
  • Dissabte 23 d’abril, 19 hores: 'Vila-seca desapareguda' de Maria Estradé i Montse Garriga, a càrrec de David Melero.

Parades de llibres i roses al Jardí del Castell

El Jardí del Castell serà el punt neuràlgic de la Diada de Sant Jordi, amb les tradicionals parades de llibres i roses durant tota la jornada. En aquest espai, també hi haurà la projecció de la cantata de totes les escoles de Vila-seca i la festa popular a càrrec de la Colla Gegantera i Grallers de Vila-seca, l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina i una ballada de sardanes a les 12.30 hores.

A la tarda, a partir de les 18.30 hores, tindrà com a protagonistes als Xiquets de Vila-seca. D’altra banda, i com cada any, Vila-seca gaudirà de l’Efímera Art al Carrer, amb la col·laboració de les escoles d’art i disseny de Tarragona i de Reus de la Diputació de Tarragona.

Enguany, com a novetat, s’incorpora el projecte 'Joieria efímera, cadena de paraules', amb una exposició de joieria contemporània amb llibres i tres conferències que tindran lloc al Castell. 

El programa d'actes de Sant Jordi es completa amb les activitats que organitzarà la Biblioteca de Vila-seca, que se celebraran entre el 20 i el 30 d'abril.