Una actuació dels diables de l'Hospitalet de l'Infant

L'Hospitalet de l'Infant prepara una trentena d'actes per Sant Joan i Sant Pere

Les propostes s’oferiran des del 23 al 29 de juny

L'Hospitalet de l'Infant ha preparat una trentena d'activitats per celebrar Sant Joan i Sant Pere. Uns actes totalment gratuïts que han preparat des de la regidoria de Festes i la Comissió de Festes de l'Hospitalet de l'Infant.

El regidor de Festes, Diego García, ha remarcat que «aquestes dues festes es tornaran a celebrar en circumstàncies pràcticament normals, amb un programa d’actes complet, protagonitzat per les entitats locals i pel veïnat», ha remarcat el regidor de Festes, Diego García.

Sant Joan a l'Hospitalet de l'Infant

Les activitats per Sant Joan començaran el 23 de juny amb la revetlla. A la nit hi haurà un sopar popular, un correfoc pels carrers del poble, la representació de l’Aquelarre del Grup de teatre Quo Vadis i la revetlla amb l’orquestra Ingenio.

Ja endinsats en el dia de Sant Joan, el 24 de juny tindrà lloc la 1a Diada Cultural, organitzada pel Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant.

En el marc d’aquesta Diada, hi ha previstos jocs per a la canalla i un pica pica solidari, en benefici de l’associació de famílies amb infants amb capacitats especials ESTEMAQUÍ; brasa popular, guerra d’aigua, berenar solidari en benefici de la Lliga contra el Càncer, la presentació de la composició oficial «1a Nit del So», a càrrec de la Colla de Tabalers del Ball de Diables i el show «A ritmo de Palmas y Tacón», organitzat amb la col·laboració el grup Taconcitos de colores de la Asociación Rociera.

A més, el mateix 24 de juny tindrà lloc al 1a Nit del so, amb la participació dels Timbalers de La Farnaca de Cambrils,  els Tabalers de La Dragonina de Constantí, el grup d'animació 'Boctukada' de Ferreries-Tortosa, la Colla de Tabalers del Foment Cultural i la Colla de Tabalers del Ball de Diables de l'Hospitalet de l'Infant.

El dia de Sant Joan finalitzarà amb l’actuació de diversos grups locals: Windy Coast Band, On the road, Alba i Rita, Carlos Toledo i Manuel Geovanny.

Tot preparat per Sant Pere

Un cop acabats els actes al voltant de Sant Joan, el 25 de juny començarà la Festa de Sant Pere amb una nova proposta: el «Summer Carnaval», el Carnestoltes d’estiu, un dels actes on s’espera més participació de gent, que inclourà una rua pels carrers del poble, l’actuació dels grups carnavalers, el sopar popular amb l’entrega dels premis, ball amb Tarraco Surfers i festa jove amb Dj Óscar Sánchez.

Entre els actes previstos fins al 29 de juny, destaquen els ja tradicionals de la festivitat. Entre aquests hi ha el sopar a la fresca, el ball de revetlla (enguany, a càrrec de l’orquestra Nueva Era) i la processó amb la Banda Municipal de Música Clau de Vent i els Gegants de l’Hospitalet.

Altres propostes remarcables són la Festa dels Quint@s del confinament, amb els djs locals Pau Llovera, Lisandro, Héctor Espinola i Adri Espinola; l’espectacle «La vida és un musical», amb la veu de Salva Racero de «Mar i Cel» i Lax’n Busto, la solista Rakel Esteve i el pianista Jorge Varela; la presentació de l’escultura en homenatge a Antoine de Saint-Exupéry (l’autor de l’obra El Petit Príncep) que ha fet l’artista Callau pel passeig marítim; i el concert amb versions de rock de la Banda Municipal de Música Clau de Vent que clourà la festa després del castell de focs.

A més, hi haurà activitats adreçades a la canalla com el concert de Reggae per Xics i la festa infantil d’aigua; i també a la gent gran.

També hi haurà actes esportius, aiguagim, el III Campionat Escolar d’Escacs i l’exhibició del Club de Gimnàstica Rítmica de l’Hospitalet i la presentació del llibre La necròpolis medieval de l’antic Hospital del Coll de Balaguer. Aportacions des de l’arqueologia i l’antropologia, a càrrec dels autors: Núria Armentano i Isidre Pastor.