Construcció del pessebre de sorra de la Pineda

Vila-seca s'omple de màgia i il·lusió per Nadal amb el Pessebre de Sorra

L'encesa de l'enllumenat nadalenc a la Plana ha donat el tret de sortida a les activitats de Nadal

Vila-seca enceta el cap de setmana i el pont de la Puríssima amb una de les tradicions més arrelades del territori: el Pessebre de Sorra de la platja de la Pineda. Un esdeveniment de màgia i il·lusió d'aquest Nadal.

Unes escultures de sorra que es començaran a esculpir del 3 al 8 de desembre de 2021. El conjunt artístic situat a la platja es podrà visitar de manera ininterrompuda fins al 6 de gener. 

Enguany, un total de set artistes internacionals provinents de Dinamarca, Letònia, Bèlgica, Països Baixos, Txèquia, a més de Catalunya, donaran forma a la sorra per obtenir un grup escultòric únic i diferent any rere any.

D'aquesta manera s'aconsegueix un resultat sorprenent pels visitants que només es desvetlla a mesura que les escultures es van alçant. Pel pessebre es fan servir gairebé 300 metres cúbics de sorra, fet que suposa treballar amb 400 tones de sorra, i ocupen uns 200 metres quadrats de superfície. 

Activitats de Nadal al Pinar del Perruquet

Aquest Nadal hi haurà diverses activitats familiars a tocar del pessebre, al Pinar del Perruquet. Un espai on gaudir de la temàtica nadalenca i d'aquesta tradició vila-secana. Unes festes de Nadal que donen el tret de sortida aquest divendres amb l'encesa de llums a la plaça de Sant Joan de la Plana, amenitzat per l'espectacle infantil itinerant.


— Diumenge, 5 de desembre, a les 12.00 h tindrà lloc el concert de nadales a càrrec de la Stromboli Jazz Band

— Dilluns, 6 de desembre, a les 12.00 h, l’espectacle de titelles Conte nadalenc, a càrrec de la Companyia de Titelles Sebastià Vergés

— Dimecres, 8 de desembre, a les 12.00 h, concert de nadales a càrrec de la Banda Sones de Pasión

— Dissabte, 11 de desembre, a les 12.00 h, contes de Nadal de les germanes baldufa, a càrrec de la companyia Tanaka Teatre

— Diumenge, 12 de desembre, a les 12.00 h. concert de nadales en swing, a càrrec del grup de música jazz Jordi Sans feat Joni Witzi Trio

— Diumenge, 19 de desembre, a les 12.00 h, espectacle de titelles El Nadal i els tres porquets, a càrrec de la Companyia de Titelles Sebastià Vergés. 

Una de les novetats que hi haurà enguany és la Haima Reial de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient. El dissabte 18 de desembre, de 10 a 14 hores, els infants podran fer entrega de les seves cartes.