Estació de tren de Vila-seca

Adjudicat el projecte de proteccions acústiques del corredor del mediterrani a Vila-seca

El projecte costarà uns 242.000 euros i pretén reduir l'impacte acústic provocat per l'augment de trens de mercaderies

Adif  ha adjudicat la redacció del projecte de col·locació de proteccions acústiques a la bifurcació de La Feredat. Aquest és un punt del corredor del mediterrani a l'entorn de Vila-seca. Les obres del projecte tenen un valor de 242.136,8 euros. 

L'empresa Saitec redactarà el projecte  en un termini d'un any. L'objectiu de l'obra és minimitzar l'impacte acústic a l'interior de zones urbanes, una situació provocada per l'increment de trens de mercaderies. 

L'estudi d'avaluació ha de determinar quines mesures correctores són necessàries i localitzar en quins punts no es compleixen els objectius de qualitat acústica.

Els termes municipals de Vila-seca, Reus, la Canonja i Tarragona són els trams més afectats acústicament per l'augment de trens a la variant Vandellòs-Tarragona. Segons explica Adif, durant el termini de dotze mesos en què es pretén redactar el projecte, es tindran en compte els suggeriments dels diferents ajuntaments on l'impacte acústic sigui més elevat. 

Alguns dels consistoris per on passa el corredor, ja han presentat al·legacions. Alguns d'ells són Tarragona o Torredembarra, que han expressat públicament el seu rebuig al projecte d'Adif.