Projecte de l'estació de Salou-Port Aventura

Adjudiquen les obres de la nova estació Salou-PortAventura per 12,4 MEUR

Es preveu finalitzar les obres en 24 mesos

En un termini previst de 24 mesos, la nova estació Salou-PortAventura serà una realitat. Una notícia que ha donat Adif Alta Velocitat després d'adjudicar les obres de construcció per 12.408.764,05 euros. L'empresa encarregada d'executar les obres és Copcisa i s'executaran en un termini de dos anys. 

Aquest és un dels treballs que adequaran l'actual baixador que hi ha a la zona per convertir-lo en la nova estació de Salou. L'antiga infraestructura que hi havia a la localitat de la Costa Daurada se situava al centre.

Una estació que va deixar de donar servei coincidint amb la posada en marxa de la nova variant del corredor mediterrani entre Vandellòs i Tarragona. Segons les informacions que ha facilitat Adif, l'objectiu és adaptar i adequar el baixador a les necessitats actuals per tal de millorar la seva funcionalitat. 

Els treballs que es faran a la nova estació estan inclosos en el Pla de Rodalies. Les obres constaran de la construcció d'un nou edifici de viatgers amb vestíbul que inclourà una zona d'espera; una àrea on es vendran els bitllets i s'atendran els clients; un espai d'explotació privada; un local comercial; i lavabos públics. 

També es remodelaran les andanes i es destinarà una superfície per aparcar fins a 200 vehicles.
 

Projecte de l'estació de Salou-Port Aventura
Adif adjudica les obres de la nova estació | Adif

Al respecte d'aquesta notícia, l'alcalde de Salou, Pere Granados, s'ha mostrat molt satisfet. En aquest sentit ha manifestat que «serà un equipament que formarà part d’una important àrea intermodal de serveis de transport, junt amb una nova estació d’autobusos i un baixador del tren-tram; a més d’una zona d’aparcament».

Afegia que el conjunt «millorarà la mobilitat de les persones, tant dels residents, com dels visitants». Assenyalava, també, que «des de l’Ajuntament, apostem, en aquest sentit, per dotar Salou d’infraestructures sostenibles, accessibles, de qualitat i segures; i que estiguin ben connectades amb la resta de les xarxes viàries i ferroviàries del territori».

L’alcalde de Salou, també ha volgut incidir en la necessitat de continuar avançant en la dotació d’aquelles infraestructures ferroviàries pendents que han de millorar la connectivitat de l’estació Salou-PortAventura amb l’eix central del Corredor. Com ara la implantació del ramal d’1’5 km amb doble ample de via, des de l’estació de Salou-PortAventura, fins al ramal ferroviari procedent de Tarragona, tal com estava previst en l’estudi informatiu del Ministerio de l’any 2001.