Imatge d'arxiu d'una patrulla de la Policia Local de Cambrils

L'Ajuntament de Cambrils pren mesures contra el policia involucrat en una xarxa de prostitució

L'agent ha entregat l'arma i l'acreditació i ja no ocupa el seu lloc de treball

L'Ajuntament de Cambrils es pronuncia respecte l'escàndol del policia local detingut per, presumptament, un delicte de tràfic d'éssers humans amb la finalitat d'explotació sexual. Segons ha informat en un comunicat, el consistori ja ha iniciat les actuacions prèvies per obrir un expedient disciplinari i aplicar mesures cautelars al treballador municipal.

Tal com apunten des de l'Ajuntament, el policia local ha lliurat l'arma i l'acreditació i en aquests moments ja no ocupa el seu lloc de treball, una plaça de responsabilitat dins del cos de la Policia Local de Cambrils.

L'Ajuntament de Cambrils assegura que «ha actuat des del moment en què es va tenir coneixement de l'assumpte» i ha remarcat que hi ha una acció judicial en tràmit, i que per tant de moment només es tracta de mesures preventives. Per això, el consistori demana el «màxim respecte a la presumpció d'innocència, al dret de l'honor i a la protecció de dades del treballador investigat».

Finalment, l'ajuntament cambrilenc assegura que es compromet a col·laborar «de forma plena i absoluta» amb les autoritats judicials. En cas que es confirmin els fets investigats, el consistori actuarà «amb contundència» i prendrà «les mesures necessàries».

Un prostíbul amagat darrere un centre de bellesa

L'operació contra la xarxa d'explotació sexual, liderada per la Policia Nacional, va descobrir que s'explotava sexualment a dones d'origen sud-americà en pis i en un centre de bellesa de Cambrils. La investigació va començar a mitjans del 2019 arran d'una denúncia d'una de les dones que assegurava que estava sent explotada sexualment per un grup de persones. La víctima va explicar que aquest grup de persones la van ajudar a regularitzar la seva situació administrativa a l'Estat i li van oferir feina en aquest centre de bellesa, el qual era una tapadora d'un prostíbul.