Acusen l'Ajuntament de Salou de «boicotejar» una xerrada sobre el desmantellament de les vies

L'Ajuntament ha notificat que no prestarà la Sala Europa per la xerrada d'aquest dimarts sobre el desmantellament de la línia Port Aventura-Salou-Cambrils

La Plataforma per la Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat ha comunicat que  l'Ajuntament de Salou no els autoritza a utilitzar la Sala Europa  del consistori per la xerrada contra el desmantellament de la línia Port Aventura-Salou-Cambrils, prevista per aquest dimarts 31 de juliol, tot i que en un principi la sala estava reservada.
 
«Denunciem l'ús partidista d'un equipament públic  i lamentem l'actitud de l'Ajuntament de Salou en tot l'afer ferroviari», manifesten a la nota, tot destacant que no poden garantir que la xerrada sigui «sota cobert». Tarragona Digital ha tractat de posar-se en contacte amb l'Ajuntament de Salou sense sort. 

«Ens diuen que no ens deixen la sala perquè no obren a la tarda, però sembla un boicot»

El portaveu de la plataforma, Carlos Montejano, ha assegurat a Tarragona Digital que el motiu que els hi donen és que «no obren a la tarda», encara que creu més en la hipòtesi d'un «boicot perquè l'alcalde Pere Granados s'ha assabentat de la història». L'avís d'aquesta negativa els ha arribat aquest dilluns mitjançant una trucada.
 
Tot i això, Montejano ha garantit que es reuniran a les 18 hores aquest dimarts a l'Ajuntament per veure si poden fer la xerrada a la sala, i sinò buscaran una alternativa per poder portar a terme la reunió. «Intentarem explicar al carrer les afectacions que un desmantellament integral causa sobre la mobilitat ciutadana i com es dificultarà fer possible l'anhelat tramvia», diu el comunicat. 
 
 
La nota també remarca que «els ajuntaments de Salou i Cambrils pressionen el Ministeri de Foment per desmantellar el servei de Rodalies entre Port Aventura i els centres de Salou i Cambrils, un cop entri en funcionament la variant ferroviària exterior, prevista per enguany».  Així doncs, l'objectiu de la plataforma és el de salvar la línia entre aquestes poblacions i el parc temàtic català. 
 
«Ens fa por el futur immediat, si hi ha desmantellament, la Generalitat també tindrà la seva part de responsabilitat», afegeix Montejano. La reunió estava prevista de 18 a 20 hores aquest dimarts 31 de juliol al Centre de Convencions i Congressos de Salou, al carrer Advocat Gallego número 2, a Salou. La plataforma considera que el tramvia si pot ser la solució a aquest problema, però no està gens a favor d'un desmantellament.