Una zona comercial de Salou

Protestes a Salou per l'obligació de tancar els establiments a les deu de la nit

L'Ajuntament de Salou i els comerços s'il·luminaran durant la nit per reivindicar que volen obrir fins a la mitjanit

La imposició del Procicat  de tancar els establiments comercials a les 22.00 hores ha aixecat polseguera a Salou. L'Ajuntament i el sector comercial han iniciat una acció de protesta  davant aquesta mesura.

En concret, els colors blau i groc de la bandera del municipi es podran veure il·luminant la façana de l'edifici del consistori. Mentre les botigues  deixaran les llums de l'interior obertes a la nit com a mesura de protesta.

L'alcalde Pere Granados ha assegurat que els comerciants perden prop del 40% dels seus ingressos  per no tenir obertes les botigues fins a la mitjanit. Aquesta és «una franja horària vital», segons destaquen, en plena temporada estival.

Granados ha denunciat que la limitació «no obeeixen a raons científiques» i que es fa pagar al comerç «les conseqüències» de la cinquena onada tot i no ser l'origen «de cap focus de contaminació vírica».

L'alcalde de Salou ha lamentat «el greu perjudici» que pateixen els comerciants i l'economia local per tancar els establiments a les deu de la nit, en lloc de les dotze, «dues hores que no són crucials per contenir la pandèmia»

D'altra banda, Pere Granados s'ha mostrat molest amb la reducció de l'índex d'incidència acumulada per imposar el toc de queda nocturn. La mesura ha fet que Salou torni a quedar dins de la restricció amb un índex de 271 aquests dies.

Granados ha assenyalat que la reunió d'aquest dimecres amb la delegada del Govern i representants del sector comercial va ser «positiva, però no satisfà les reivindicacions del sector» i per això inicien la protesta i demanen un paquet d'ajuts.

Laura Capuz, vicepresidenta de Shopping Salou Comerciants i Empresaris, ha assegurat que pateixen «una discriminació respecte a altres municipis». A més de les llums enceses dels locals, també posaran cartells a l'entrada, amb dues cintes vermelles, com si barressin l'accés i per denunciar que és la Generalitat qui no deixa entrar els clients.