El carrer i el solar, cobert per una tanca, on se situarà el nou edifici.

L'Ajuntament de Salou permet la construcció d'un edifici d'apartaments turístics al solar de l'antiga duana

El consistori espera que aquest projecte ajudi a revitalitzar l'economia del nucli antic i a dinamitzar el comerç de la zona

L'Ajuntament de Salou ha anunciat l'inici d'un nou projecte de construcció d'un  edifici d'apartaments turístics en un lloc tant emblemàtic com polèmic de la ciutat. Es tracta del solar on s'ubicava l'antiga duana, on es construirà un immoble que comptarà amb una planta per a usos comercials, lloc per a l'aparcament, una piscina  a la coberta i la font històrica  del carrer Barcelona integrada a l'edifici. El pressupost serà, aproximadament, de quasi nou milions d'euros.

Revitalització econòmica, atractiu turístic i capacitat

Atorgada la llicència  per a començar-hi a construir, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha afirmat que aquest projecte «ajudarà a revitalitzar  econòmicament el nucli antic i a dinamitzar el comerç de la zona, a més de recuperar elements arquitectònics i històrics de Salou». Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, ha valorat positivament el nou projecte urbanístic, en tant que donarà vida  al nucli antic de Salou i tindrà un aspecte molt atractiu. I és que es reproduirà la façana principal de l’edifici històric de la Duana i es tornarà a exhibir en el seu emplaçament original la font de Ferran VII, que fou inaugurada l’any 1928 i forma part del Catàleg de Béns protegits.

En total, la nova construcció comptarà amb 121 apartaments turístics  i 132 places disponibles a la zona de pàrquing. La superfície construïda serà de  13.572 metres quadrats, dels quals més de la meitat, 8.970 metres quadrats, són sobre rasant, i la resta, en soterrani.