Ajuntament de Salou.

El govern de Salou proposa un increment de l'IBI i la taxa d'escombraries per a l'any que ve

La «proposta inicial» presentada a l'oposició contempla un increment del 3,5% de l'IBI i del 10% en les escombraries | La modificació de les ordenances fiscals es votarà en el ple del 22 d'octubre

L'Ajuntament de Salou està treballant en les noves ordenances fiscals de cara a l'exercici 2020.  La proposta que ha fet arribar l'equip de govern i que aquesta setmana s'ha debatut en la Comissió Informativa d'Hisenda i Gestió Econòmica presenta increments substancials en dues de les principals taxes que assumeix la ciutadania; l'Impost de Béns Immobles (IBI) i pel servei de recollida i eliminació de residus. En concret, el govern preveu una pujada del 3,5% en l'IBI i del 10% en la taxa d'escombraries. 

  

  

L'equip de govern assegura que «les pujades no són definitives»

Així ho ha denunciat el portaveu del grup municipal del PP de Salou, Mario García, qui ha criticat que «els nostres veïns es mereixen que el suposat sanejament econòmic del qual tant presumeix el govern municipal es vegi reflectit en les seves butxaques». Mentrestant, fonts de l'equip de govern es limiten a dir que  aquesta és «una proposta inicial» que s'ha presentat davant dels membres de l'oposició, però que «les pujades no són definitives».

En aquest sentit, la setmana que ve se celebrarà una nova comissió d'Hisenda on s'haurà d'aprovar la proposta per portar al ple la revisió de les ordenances. Després,  l'aprovació passarà pel plenari municipal del mes d'octubre, que tindrà lloc el dimarts dia 22.  «L'oposició encara disposa de temps per plantejar les esmenes que consideri oportunes», defensen fonts municipals en declaracions a TarragonaDigital.

Mario García (PP): «L'afany recaptatori d'aquest Govern només pot obeir a la mala gestió econòmica»

Per la seva banda, el líder popular creu que «l'afany recaptatori d'aquest Govern només pot obeir a la mala gestió econòmica realitzada i a no tenir clares quines han de ser les prioritats de despesa pressupostària». Així mateix, alerta també que «s'estableix un augment de les taxes de transport escolar tant a primària com a secundària, que s'incrementen des d'un 5% fins a un 25% més  depenent del tipus de tarifa».