Els regidors del grup municipal del PSC de Cambrils Josep Maria Vallès, Ana López i Ingrid Duch, en una roda de premsa.

El PSC de Cambrils demana que l'Ajuntament assumeixi la meitat de la pujada de les escombraries

Ana López presenta les al·legacions a les ordenances fiscals tot acusant l'equip de govern de no donar explicacions i d'actuar «amb prepotència i unilateralitat»

L'Ajuntament de Cambrils aprovarà definitivament en el pròxim plenari la modificació de les ordenances fiscals pel 2020. La principal novetat serà la pujada de la taxa d'escombraries, que es preveu que sigui un 14% més alta l'any que ve a causa de l'increment del cost de la incineració de residus. Ara, el PSC de Cambrils ha presentat un escrit d’al·legacions perquè sigui valorat pel govern municipal amb l'objectiu que sigui el consistori qui assumeixi la meitat del cost d'aquesta pujada. 

Ana López: «El govern actua una vegada més amb prepotència i unilateralitat»

La portaveu del grup municipal socialista, Ana López, creu que «l’equip de govern no ha tingut cap mena d’imaginació ni consideració vers la ciutadania i ha decidit traslladar directament l’increment del cost de la incineradora i pretén apujar la taxa d’un 14%, lluny del que seria un increment de l’IPC». Així mateix, ha acusat l'equip de govern de no donar explicacions ni estudiar vies alternatives per evitar una pujada tan gran.  «Una vegada més actuen amb prepotència i unilateralitat», ha etzibat.

En les seves al·legacions, el PSC demana que l’Ajuntament assumeixi un 50% de la pujada anual del cànon, que representa 610.000 euros/any. D’aquesta manera, l’Ajuntament assumiria 305.000 euros i només l’altra part es repercutirà als rebuts de la ciutadania. Així mateix, proposen que la taxa no sigui lineal i que s'apliqui de forma diferenciada —entre el 5 i el 9%—, tenint en compte criteris com els metres quadrats de cada immoble o l'activitat que s'hi desenvolupa en els locals comercials.

López també ha posat en entredit la qualitat del servei i ha exposat que «nosaltres no estem d’acord en que es repercuteixi tot directament als rebuts de les llars de Cambrils quan el mateix Ajuntament no ha estat a l’alçada implantant eines efectives i mesurables per millorar la recollida d’escombraries al municipi». Per això, ha exigit que l'equip de govern encarregui una diagnosi del servei i que es posin en marxa noves campanyes de sensibilització.

Bonificació d'entre el 20 i el 25% de la taxa per a les llars que facin servir la deixalleria

En aquest sentit, una de les mesures que proposen els socialistes és bonificar a aquelles persones que facin servir la deixalleria municipal. Aquesta mesura premiaria les bones pràctiques en la gestió dels residus de la llar amb bonificacions del 20% als habitatges que facin ús de la deixalleria tres vegades a l’any i d’un 25% si ho fan servir sis ve