Imatge de la platja de Tamarit plena de deixalles

Altafulla, desbordada: L’absència de toc de queda provoca un efecte crida de botellots

La Policia Local, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, ha desallotjat diverses vegades una festa il·legal

Altafulla, des de fa diverses setmanes, hi ha hagut botellots multitudinaris a causa de l'efecte crida  de no tenir confinament nocturn. Durant aquest diumenge, 15 d'agost, la Policia Local de la població ha hagut de desallotjar diverses vegades un macrobotellot que s'ha anat desplaçant pel poble.

Des del passat 13 d'agost amb la introducció de Torredembarra, poble veí del municipi, la situació pel que fa a les festes il·legals durant les matinades a Altafulla s'ha agreujat. El fet de quedar entre dues localitats, com Tarragona i Torredembarra, amb toc que queda provoca que molts joves d'aquests indrets es desplacin cap a la població altafullenca.

Aquest diumenge no ha estat una excepció i durant la matinada la Policia Local, conjuntament amb els Mossos d'Esquadra, ha hagut d'actuar. Normalment, els joves fan festa a la platja, però en ser desallotjats s'han traslladat a El Roquissar, al costat del cementiri.

En aquest punt les patrulles policials han actuat i han requisat bosses plenes d'alcohol. La televisió pública catalana, 'TV3', ha avançat que els Mossos també han aixecat diverses actes de pertinença de drogues.

Una situació «incontrolable»

Segons fonts del consistori altafullenc, s'han desplaçat al lloc dels fets un total de 6 dotacions per controlar «l'incontrolable». De fet, el regidor d'Esport d'Altafulla, Alex Cañas, ha argumentat: «És palès que és insuficient, i caldrà reclamar on toca major ajuda, però d'aquí a dir que no s'actua, no és cert».

Cañas ha denunciat el comportament dels assistents del macrobotellot i ha recalcat que els recursos són «insuficients». També reitera que els pobles costaners que no entren dins el toc de queda nocturn queden «despullats» davant d'aquest tipus «d'incivisme».

A més, exposa que resulta «difícil» trobar «l'equilibri» entre que els joves d'aquesta franja d'edat s'ho passin bé i «respectar el descans de la resta». Fins i tot, apel·la a Protecció civil de la Generalitat per a trobar una solució.

El regidor d'Esports altafullenc també ha explicat: «No es pot demanar el toc de queda. Si compleixes els requisits s'aplica, sinó no. I nosaltres no el complim. Per un costat és positiu, perquè indica incidència de contagis baixa, per altra... Ja es veu».

Els botellots comencen cap a les 01.00 hores de la matinada, un cop comença el toc de queda nocturn a les altres regions. Així doncs, els assistents s'esperen fent festa fins passades les 06.00 hores per poder tornar a les seves poblacions corresponents.

Els municipis costaners en la mateixa situació es queixen

Els casos d'aquest macrobotellots a altres localitats s'han repetit durant les últimes setmanes. Per exemple, municipis que tenen una situació similar són l'Escala, a la comarca de l'Alt Empordà, o Calonge i Sant Antoni, al Baix Empordà.

En ambdues poblacions l'Ajuntament ha intentat fer front a les festes il·legals, però s'han vist superats. Tot i que han reclamat ajuda a la Generalitat, aquesta no ha proposat cap solució.

Les localitats costaneres cada vegada veuen amb més recel no entrar a la restricció del toc de queda nocturn, ja que si els pobles de la vora el tenen, provoca el temut efecte crida.