Vila-seca votarà una moció per crear una Antena del Coneixement de la URV

Les facultats de Vila-seca i el Vendrell són les úniques que encara no són Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili

El passat mes de juliol, el Grup Municipal Decidim Vila-seca–AM va presentar una moció perquè es creï una Antena del Coneixement de la Universitat Rovira i Virgili a Vila-seca, argumentant que les facultats de Vila-seca i el Vendrell són les úniques que encara no són Antena del Coneixement de la URV. 

La universitat va crear el projecte Campus Extens de la URV dins de la seva missió territorial on es va formar un compromís amb les institucions i els agents motors del desenvolupament del territori. L’objectiu del projecte és donar resposta a les necessitats de cada territori i apropar-hi el coneixement, a més de contribuir en el progrés de les comarques meridionals de Catalunya, gràcies a una xarxa d’antenes del coneixement que compta amb tretze municipis. El projecte compta amb la col·laboració dels diversos Ajuntaments, que acull les antenes i posen a disposició de la Universitat els espais físics municipals per tal de dur-hi a terme les activitats. 

Una oportunitat de connectar amb la URV

Des de Decidim Vila-seca creuen que s’ha de fomentar el desenvolupament cultural, social i econòmic del territori amb la vinculació dels estudis universitaris, per això aplaudeixen la tasca de la Universitat Rovira i Virgili. Tanmateix,  a hores d’ara Vila-seca, ni el Vendrell, compten amb una Antena del Coneixement pròpia, tot i que el municipi és seu d’una facultat de la URV.

Per aquesta raó, des del grup municipal  demanen que s’incorpori Vila-seca a la xarxa d’antenes del coneixement de la URV, ja que així es podria apropar el coneixement del territori a tots els veïns de la població. A més, també s’augmentaria la relació entre els habitants i la Facultat de Geografia i Turisme de la Universitat Rovira i Virgili.

Xarxa d'Antenes del Coneixement del Campus Extens de la URV
Xarxa d'Antenes del Coneixement del Campus Extens de la URV | Cedida
 

Així doncs, el Grup Municipal Decidim Vila-seca – AM va presentar aquesta moció al Ple Municipal de Vila-seca del passat mes de juliol, perquè es treballi la incorporació del municipi a la xarxa d’antenes del coneixement i així les associacions culturals es puguin vincular a la URV, fomentant el lligam entre aquesta i els veïns. Ara, durant el Ple de l’Ajuntament de Vila-secaque es durà a terme durant aquest mes de setembre, es procedirà a votar la moció presentada pel Grup Municipal Decidim Vila-seca–AM.