Foto de Pere Aragonès.

Aragonès, sobre el pla urbanístic de Hard Rock: «El Govern està fent la seva feina»

El president de la Generalitat defensa que es revisa el PDU amb «el màxim rigor» perquè no el torni a tombar la justícia

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha dit aquest dimecres que «el Govern de Catalunya està fent la seva feina» per aprovar el Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, on s'ha de construir el complex de Hard Rock. Aragonès ha insistit que s'està treballant en un «nou planejament urbanístic» després que una sentència del TSJC declarés nul el PDU el 2020.

En aquest sentit, Aragonès ha dit que «els procediments estan en marxa», però que «s'han de fer amb el màxim rigor, incorporant tots els informes i recomanacions». El president de la Generalitat ha assegurat que «ningú voldria que ara hi hagués una sentència judicial que ens digués que hem de tornar a començar».

Aquestes explicacions d'Aragonès sobre el PDU de Hard Rock arriben després que aquest passat dilluns diversos actors empresarials i algunes administracions demanessin al Govern agilitzar els tràmits perquè el CRT sigui una realitat.

Projecte aturat per incompliment de la normativa mediambiental

Cal recordar que fa poques setmanes es va fer públic un document del departament d'Acció Climàtica que era desfavorable a la iniciativa. En aquest sentit, Aragonès ha recordat que la Generalitat va fer una primera adjudicació de les llicències de casino i va reduir de sis a un, el número d'aquesta mena d'establiments que ha de tenir el complex lúdic i turístic, fent «un projecte més assumible pel conjunt del territori».

Dilluns passat, la Cambra de Comerç de Tarragona va impulsar un manifest exigint l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic (PDU) per desbloquejar el complex turístic, després que l'alcalde de Salou, Pere Granados, advertís que l'empresa americana havia aturat el projecte. En el mateix acte, el batlle de Vila-seca, Pere Segura va matisar que només s'havien deixat de fer reunions a l'espera que s'aprovi el nou PDU.