Junts per Cambrils.

Joan Maria Artigau no entregarà l'acta de regidor com li demana Junts per Cambrils

El portaveu del grup independentista al consistori cambrilenc, Lluís Abella, li reclama l'acta al seu regidor|Artigau assegura que tampoc abandonarà el grup municipal

ACTUALITZACIÓ 21/06/2019 - 13:49

Aquest divendres, 21 de juny, s'han posicionat públicament els dos principals protagonistes de la crisi que viu un dels socis de govern de l'equip municipal de Cambrils: Lluís Abella, portaveu de Junts per Cambrils, i Joan Maria Artigau, regidor d'aquest mateix grup municipal. Abella, en declaracions a Ràdio Cambrils, ha reclamat a Artigau que «torni l'acta perquè pugui prendre possessió un altre membre de la llista». Pel que fa al principal implicat, Artigau, ha realitzat una roda de premsa on ha avançat que «ni abandonaré el grup ni renunciaré a l'acta».

NOTÍCIA ORIGINAL 20/06/2019 - 13:55

L'equip de govern municipal de Cambrils, format per ERC, Junts per Cambrils i Nou Moviment Ciutadà, viu la seva primera crisi. L'origen de la mateixa es troba en la figura del regidor de Junts per Cambrils, Joan Maria Artigau. Segons han publicat alguns mitjans de comunicació, Artigau es plantejaria abandonar el grup municipal però el regidor no ha confirmat aquesta decisió a TarragonaDigital.

Artigau ha avançat que «en les pròximes hores enviarem una convocatòria de premsa per una trobada amb els mitjans on explicaré els meus arguments». L'origen del malestar de l'encara regidor de govern es troba, segons fonts consultades, en el fet que «des d'un primer moment s'ha menystingut la figura d'Artigau en les negociacions per formar govern, fins al punt que es va haver d'assabentar per terceres persones que li volien adjudicar la cartera de la policia municipal de Cambrils».

«No hem sigut prou independentistes»

Junts per Cambrils fa temps que viu situacions un xic convulses. El relleu de candidat, amb el comiat de qui va ser alcaldessa del municipi, Mercè Dalmau, també va aixecar polseguera.  «Mercè és una senyora i va marxar amb elegància però la veritat és que no es van portar bé amb ella» han comentat algunes fonts consultades. L'origen d'aquestes decisions estaria en la presidenta local del PDeCat, Lluïsa Gené, que es troba emmarcada «en el sector de l'independentisme més radical».

A la seu de Junts per Cambrils, la mateixa nit electoral del passat 26 de maig, van arribar a la conclusió que no havien assolit els resultats esperats perquè «no hem sigut prou independentistes». Aquella mateixa nit es va tancar l'acord de govern i en la línia de girar cap a l'independentisme més de pedra picada, les negociacions «es van tancar sense comptar amb la participació d'en Joan Maria. S'ha de tenir present que ell ve d'Unió Democràtica».

La notícia de la crisi a Junts per Cambrils arriba pocs dies després que es conegués, com va avançar TarragonaDigital el passat quatre de juny, que  la número dos de Ciutadans Cambrils, no recolliria l'acta de regidora, i seria substituïda per Yolanda Burgos, la número cinc dels taronges. 

També et pot interessar: