Salou funda la seva pròpia Associació d'Empresaris d'Hostaleria

Els emprenedors volen que el municipi sigui també reconegut per la seva gastronomia

Els restauradors de Salou volen que el municipi es posicioni com a destí gastronòmic. Per això han fundat l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Salou (AEH Salou), que s'engloba dins de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona (AEHT). Aquest matí s'ha fet la presentació a la seu de l'AEHT amb el suport de l'alcalde, Pere Granados. Els restaurants i bars del municipi volen impulsar activitats gastronòmiques per donar a conèixer l'oferta.

L’Associació d’Empresaris d’Hosteleria de Salou

De moment l'Associació ja compta amb 40 associats i la col·laboració de l'Ajuntament de Salou. L'objectiu, segons s'ha explicat avui a la presentació és «vehicular i dinamitzar el sector». Salou vol emmirallar-se d'altres ciutats del territori, com Cambrils, que han sabut fer de la gastronomia un punt d'atracció de públic tot l'any.

Per això una de les primeres accions que volen posar en marxa és la d'elaborar un calendari gastronòmic que inclogui activitats al voltant de la gastronomia que permetin per una banda atreure gent en moments en què l'activitat econòmica d'aquest sector baixa, i per altra donar a conèixer l'oferta gastronòmica de Salou. «A Salou no només hi ha bars o guinguetes de platja. També és un destí purament gastronòmic», ha recordat Pep Moreno, el president de l'AEH Salou.

De moment es plantegen crear en els pròxims dos anys 10 activitats entorn de la gastronomia que se celebrin cada una, una vegada a l'any. Una mesura que serveix, també, per desestacionalitzar la demanda, i per atreure visitants de proximitat. «Al meu restaurant venen clients de Lleida i Barcelona i quan han acabat de dinar em pregunten què poden fer després o on poden anar a sopar, explica Moreno. I assegura que d'oferta n'hi ha, el problema és que no es coneix.

Roda de premsa de presentació de l'AEHT Salou | TarragonaDigital

 

Un dels objectius d'aquest calendari gastronòmic i de les accions que durà a terme l'associació és atreure demanda del territori. Fent que ciutadans de pobles costaners vagin a dinar un dissabte o diumenge a un restaurant de Salou igual que ho fan amb Cambrils. De fet, han remarcat el bon posicionament que té Cambrils com a destí gastronòmic, sobretot amb l'organització de jornades gastronòmiques i perquè atrau gent del mateix territori. Un exemple amb el qual es volen emmirallar.

L’Ajuntament, al costat de l’Associació

Pere Granados ha sigut juntament amb l'AEHT un dels que ha impulsat la creació d'aquesta entitat. Granados ha dit durant la presentació que Salou té una «molt bona oferta» però que falta una entitat pròpia del sector per unir esforços i donar-li un impuls. «Això farà que Salou sigui el referent de la gastronomia de la Costa Daurada», ha assegurat. I ha assegurat que tindran el suport de l'Ajuntament de Salou

Que la gastronomia de Salou es doni a conèixer servirà, també, ha dit Granados perquè Salou es posicioni encara més com un destí turístic de qualitat.  «Hem de donar a conèixer que la gastronomia de Salou no és menys que la d'altres llocs», ha afirmat. També ha dit que com a territori cal creure en tot el potencial gastronòmic que tenim.