Imatge panoràmica d'uns terrenys a Vila-seca amb Port Aventura de fons.

Aturem BCN World presentarà al·legacions al nou pla urbanístic de Hard Rock

La plataforma denuncia que manté l'objectiu «de donar sortida a uns terrenys de 'la Caixa' per encabir-hi un gran complex fonamentat en el joc i la precarietat»

La Comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona ha aprovat inicialment aquest dimarts el nou Pla Director Urbanístic (PDU) del projecte de Hard Rock a Salou i Vila-seca, després que el passat divendres el validés la junta de direcció del Consorci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT). Una vegada s'ha conegut la notícia, Aturem BCN World ha anunciat que presentarà al·legacions al PDU.

En un comunicat de premsa, la plataforma no ha descartat la presentació d'un nou recurs contenciós administratiu. En aquest sentit, cal recordar que Aturem BCN World ja va presentar un recurs contra la primera versió del PDU i que va acabar amb una sentència del TSJC, que va anul·lar parcialment el document urbanístic, obligant a fer-ne un de nou, que és el que actualment s'està tramitant.

Sobre el nou PDU, aprovat inicialment per la Comissió d'Urbanisme del Camp de Tarragona, la plataforma ha denunciat que continua tenint l'objectiu «de donar sortida a uns terrenys de 'la Caixa' per encabir-hi un gran complex fonamentat en el joc i la precarietat».

«El Govern posa en risc 120 milions d'euros públics»

Aturem BCN World ha assegurat que el nou PDU «segueix acompanyat dels incompliments en matèria de disponibilitat dels terrenys, que Hard Rock encara no ha garantit». En aquest sentit, des de l'entitat han apuntat que, a parer seu, això incompliria «l'adjudicació de la llicència de casino que li va atorgar el Departament d'Economia».

Així mateix, la plataforma afegeix en el seu comunicat que «també segueix en vigor la intenció del Govern, a través de l'Incasòl, d'entrar en l'operació de compravenda dels terrenys de 'la Caixa', posant en risc 120 milions d'euros públics».

«És un projectes sense el suposat consens amb el qual es bateja»

Sobre les disputes entre els ajuntaments de Salou i Vila-seca pel repartiment dels beneficis fiscals del projecte de Hard Rock, l'associació ha explicat que «són un nou exemple d’un projecte que des del 2012 només fa que acumular batalles polítiques i desacords socials».

En aquest sentit, Aturem BCN World ha assegurat que aquesta batalla «és símptoma que és un projecte sense el suposat consens amb el qual es bateja».