Salou.

Augmenten en un 200% les reserves dels britànics en diversos hotels de Salou

A Benidorm, a la costa alacantina, s'han registrat increments de fins al 600 per cent

El grup hoteler MedPlaya, que té cinc dels seus disset establiments arreu d’Espanya a Benidorm (Alacant), ha experimentat un increment de fins al 600 per cent en les reserves de ciutadans britànics amb la desescalada anunciada pel govern del Regne Unit. MedPlaya compta a la capital turística de la Costa Blanca amb els hotels Río Park, Regente, The Agir Springs, Flamingo Oasis i Ruidor. El director d’operacions de la companyia, Jordi Avellí, ha confirmat aquest canvi de tendència «espectacular» que ja havien avançat aerolínies com easyJet, que treballen habitualment amb el litoral espanyol com a destí.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Avellí ha explicat que aquest augment màxim de reserves d’un 600 per cent respecte a la setmana anterior després de l’anunci per part del primer ministre britànic, Boris Johnson, s’ha produït als seus hotels de la Costa del Sol malaguenya i de Benidorm. A la Costa Brava i a Salou —on MedPlaya també té els hotels Albatros Family, Calypso i Pirámide Salou—, l’increment ha estat d’un 225 i un 200 per cent, respectivament. En aquests dos casos, l’ocupació per a la temporada d’estiu, de maig a octubre, oscil·la entre el 20 i el 22 per cent, mentre que al litoral de Màlaga assoleix el 40 per cent.

Un cop anunciat que el 17 de maig seria el primer dia que els britànics podrien viatjar a l’estranger, les reserves registrades pel grup MedPlaya són totes a partir de la segona quinzena del mes. De totes maneres, el mes que concentra el nombre més gran de reserves és setembre, als hotels de la Costa del Sol i Benidorm, mentre que juliol és el més sol·licitat als establiments de la Costa Brava.

En aquest últim destí, Jordi Avellí detalla que la seva companyia treballa en bona part amb client directe i que la influència dels operadors turístics és menors, tot i que també subratlla que algunes empreses destacades del Regne Unit, com Tui o Jet2, volen incrementar els vols a l’aeroport gironí de Vilobí d’Onyar. «Esperem que la tendència segueixi igual els pròxims dies, perquè hi havia hagut fins ara molta demanda d’informació, però poques reserves», assenyala.

Avellí manifesta obertament que comencen «a veure la llum al final del túnel» i ha anunciat que el seu grup es planteja obrir el màxim nombre d’hotels que es pugui a partir de la segona quinzena de maig de 2021.