Les de l'Arenal, l'Alamdrava i el Torn són les tres platges premiades amb la Bandera Blava.

La Bandera Blava torna a onejar a tres platges de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Cinc platges del municipi també han aconseguit la Bandera Ecoplayas, que premia la política mediambiental | La regidoria de Turisme espera «mantenir les banderes aquest estiu»

Tres platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant llueixen ja la Bandera Blava  2021: la de l’Arenal, la de la Punta del Riu i la del Torn. Les tres platges i el port esportiu de l’Hospitalet de l’Infant han obtingut un any més el distintiu que atorga un tribunal internacional de la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), amb la col·laboració de l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que gestiona la campanya a l’Estat espanyol.

El guardó, reconegut en l'àmbit internacional, valora i premia la gestió mediambiental, la seguretat, les instal·lacions i la prestació dels serveis, entre ells els d'informació i educació ambiental. A banda, l'acreditació exigeix a les diverses platges una qualitat de l’aigua excel·lent i, als ports, una excel·lent gestió ambiental. L’obtenció d’aquesta qualificació és el resultat de les mesures del consistori per gestionar les zones de bany, millorar els sistemes de sanejament implantats i establir mesures de control i inspecció de l'aigua.

L'objectiu de l'Ajuntament: mantenir un any més les banderes

L’acte oficial d’hissada de la Bandera Blava a les platges va tenir lloc aquest passat dissabte, dia 10 de juliol, a la Platja de l’Arenal. Hi van participar l’alcalde, Alfons Garcia, i la regidora de Turisme, María José Gómez, acompanyats per diversos representants municipals. Gómez va manifestar la seva satisfacció pel fet que el municipi hagi aconseguit renovar les tres banderes blaves de les platges i la del port esportiu, «tenint en compte que els criteris són cada vegada més selectius».

En aquest sentit, segons la mateixa regidora, el repte  és «mantenir-les aquest estiu, respectant els criteris de la Bandera Blava i les normes oficials relatives a la Covid-19». Gómez ha destacat que la Bandera Blava suposa un incentiu  per a millores socials i ambientals i que beneficia l’economia local.

Cinc platges del municipi aconsegueixen la Bandera Ecoplayas

Durant el mateix acte, també es va hissar la Bandera Ecoplayas 2021 a la Platja de l’Arenal. Aquest altre guardó, que distingeix a les platges que destaquen per la seva política de qualitat mediambiental, l’han obtingut enguany cinc platges del municipi: a més de l’Arenal, la Punta del Riu i el Torn, l'ha renovat l’Almadrava. A més, la Cala Justell ha aconseguit per primera vegada el premi, que atorga l’Associació Tècnica per la Gestió de Residus y Medi Ambient (ATEGRUS).