Hissen la bandera vermella en vuit platges de la Costa Daurada

També n'hi ha 38 de grogues a la resta de les platges de la regió

La costa de la ciutat de Tarragona està en una situació molt delicada en tenir vuit banderes vermelles per mala maror. En aquest sentit,  està prohibit banyar-se a les platges del Miracle, l'Arrabassada, la Savinosa, la dels Capellans, la Llarga 2, la Llarga 3, la Móra i la de Tamarit, ja que hi ha maror amb onades d'entre 0,5 a 1,25 metres, totes elles situades al litoral de la ciutat de Tarragona. 

Tanmateix, en una quarantena de platges s'ha hissat la bandera groga. Pel que fa a les Terres de l'Ebre, a les Cases d'Alcanar i a l'Ametlla de Mar; mentre que al Baix Camp, des de la platja de l'Almadrava a l'Hospitalet de l'Infant, fins a la de l'Ardiaca a Cambrils, totes tenen bandera groga, on s'ha d'anar en precaució a l'hora d'entrar a l'aigua. A Salou i Vila-seca, també n'hi ha que oneja la groga.

Al Baix Gaià, a Altafulla i a Torredembarra, en la seva totalitat, tenen bandera groga, mentre que a Roda de Berà, totes menys la de la Pellisseta, que té bandera verda. Al litoral del Baix Penedès, oneja la bandera groga a la platja de Calafell, la de l'Estany-Mas Mel i la de Segur, en la resta està hissada la verda.

Bandera vermella: prohibit el bany

Quan hissen la bandera vermella en les platges està prohibit el bany. Es pot donar en situacions d'onades que suposen un perill greu per a la integritat de les persones, que hi hagi corrents forts,  el mar està molt agitat o l'aigua o la sorra estan contaminades. També poden haver-hi animals marins lesius o perillosos, així com condicions climatològiques molt adverses i perilloses.

Bandera groga: risc moderat per als usuaris

La bandera groga indica precaució a l'hora de banyar-se al mar. Es pot donar en diverses situacions que suposen un risc moderat per als usuaris, com ara onades d'un metre i mig que poden causar problemes als banyistes, corrents mitjanament forts, tempesta o fenòmens meteorològics que dificulten la vigilància, brutícia o taques a l'aigua, sorra en mal estat, o bé la presència de meduses o altres animals marins lesius.