Imatge de la nova rotoda de Cambrils, al carrer del Molí d'Avall

Cambrils millora la rotonda del carrer del Molí d’Avall, que dona accés al barri del Port

A l'àrea central s'hi ha instal·lat l'escultura 'El Peix', donada per l'artista gironí Xavier Raventós

L’Ajuntament de Cambrils ha dut a terme una remodelació de la rotonda ubicada al carrer del Molí d’Avall i que dóna accés al barri marítim. La nova rotonda, precisament, ha estat dissenyada pel Departament d’Obra Pública cambrilenc, amb la col·laboració del Departament de Cultura, «amb la voluntat d’oferir una millor imatge d’aquest accés al barri del Port de Cambrils», han apuntat des del consistori. L’actuació, alhora, dóna resposta a una petició de l’Associació de l’Eixample Platja per tal de millorar aquesta entrada al municipi després de l’incendi que va afectar, l’any passat, la intersecció. L’obra, en aquest cas, ha estat executada per l’empresa Obras y Hormigones Blanco S.L.

L’escultura ‘El Peix’, obra de l’artista gironí Xavier Rabentós, serà un dels elements més destacats de la rotonda, una instal·lació que va ser donada per l’artista al municipi després de fer una exposició a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils l’estiu de 2019. El Departament de Cultura feia temps que buscava un espai urbà on exposar aquesta peça.

«Cambrils Vila Marinera»

‘El Peix’ és una obra de l’any 2009 realitzada amb ferros reciclats, un material molt emprat per l’artista gironí, i creada amb soldadura elèctrica. L’escultura, de 195 x 92 x 37, corona la rotonda i s’ha integrat en un element d’acer que vol recordar una barca i que conté la frase «Cambrils Vila Marinera», donant pas al port. La instal·lació està envoltada de vegetació i plantes de temporada.

A més de millorar l’aspecte de l’espai, expliquen des de l’Ajuntament, la instal·lació permet ampliar el patrimoni escultòric dels carrers de Cambrils «en una zona del municipi que no tenia cap element artístic de referència». Tot això, precisament, s’ha fet coincidint amb el nombrament del barri del Port de Cambrils com a 'Barri i Vila Marinera', distintiu atorgat per l’Agència Catalana de Turisme.