Una màquina retroexcavadora ha iniciat l'enderrocament de l'antiga Estació de Cambrils

Cambrils remodelarà la zona de l'antiga estació de tren: nova rambla

L'Ajuntament aprova el projecte per connectar les avingudes Vidal i Barraquer i Horta de Santa Maria

El passat 21 d'abril, l'antiga estació de trens de Cambrils passava a ser història. Començava l'enderroc d'aquest element enmig de polèmica i el salvament d'un dels cartells amb el nom del municipi que estaven a la façana.

Gairebé dos mesos després, l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat el projecte per adequar aquesta zona. En concret, es vol connectar les avingudes Vidal i Barraquer, el barri de l'Eixample i Horta de Santa Maria, amb un nou tram de rambla.

Una actuació urbanística que eliminarà, definitivament, «la barrera arquitectònica» que ha estat l'antic traçat ferroviari durant més de 150 anys. A més, també «obrirà definitivament la vila al mar».

Les obres es licitaran ben aviat, amb un pressupost de 299.873 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució de tres mesos.

Un canvi d'imatge de Cambrils

El consistori ja va obrir cinc passos provisionals per travessar les vies i va enderrocar, a l'abril, l'edifici vell de l'estació que havia quedat en desús després de la posada en marxa del corredor del Mediterrani.

Com preveu el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), es construirà un nou tram de rambla, que també tindrà un passeig de vianants central, carril bici i dues calçades laterals.

La nova mitjana central de la cruïlla amb el carrer Verge de Montserrat, on hi havia l'estació, farà la transició entre les dues avingudes i s'obrirà un nou passeig de vianants pel centre de la rotonda a la cruïlla del passeig Horta de Santa Maria i l'avinguda de la Llosa.

Les obres preveuen demolir l'aglomerat asfàltic de diversos punts, enderrocar el mur de pedra i formigó que hi ha a les andanes, trasplantar alguns arbres, pavimentar voreres, i construir passos adaptats, l'enllumenat, la instal·lació de la xarxa de reg i els parterres, entre altres.