Una zona comercial de Salou

Cambrils, Salou i Vila-seca demanen que es retiri la restricció nocturna dels comerços

Les tres localitats s'han reunit amb la delegada del Govern a Tarragona per exposar la seva petició

Salou, Cambrils i Vila-seca sol·liciten al Govern que retiri la restricció d'horari nocturn que té el comerç. De fet, aquest dimecres, 11 d'agost, alguns regidors de cada municipi s'han reunit amb la delegada de la institució a Tarragona per reafirmar la seva petició.

Les tres localitats sol·liciten que s'elimini, «com abans millor», l'obligació de tancar els comerços abans de les 22.00 hores i s'ampliï, aproximadament, fins a la mitjanit. Aquesta mesura, com d'altres, va ser implementada pel Procicat per poder reduir l'augment de contagis de la Covid-19.

La petició es vol transmetre de manera «urgent» al Govern i abans de l'actualització de les mesures sanitàries del 19 d'agost. Així doncs, Teresa Pallarès, la delegada del Govern a Tarragona, ha recollit la demanda que proposen les tres localitats.

A la reunió hi han assistit el regidor de Promoció Econòmica de Cambrils, Oliver Klein, i el regidor de dinamització Econòmica de Salou, Hèctor Maiquez. També hi ha format part la regidora de Comerç de Vila-seca, Manuela Moya.

El dimarts, 10 d'agost, Pallarès va visitar els comerços de Salou amb l'alcalde Pere Granados. Segons el consistori salouenc, hi ha «pèrdues diàries de més del 40%, arran de les restriccions horàries». Pallarès es va comprometre a «canalitzar» la demanda d'ajuts compensatoris que reclama el sector.

Després d'aquestes dues reunions la petició es farà al departament d'Empresa i Treball. Granados ja va dirigir una carta aquest departament reclamant al conseller Roger Torrent que «reconsideri la decisió» de restringir l'horari nocturn comercial.

Una petició firmada després de nombroses queixes

Alguns ajuntaments de la Costa Daurada ja havien transmès el seu descontentament a les institucions catalanes. Tant Salou com Cambrils feia dies que exposaven el seu malestar. Per tant, van decidir unir forces amb altres municipis que es trobaven en la mateixa situació.

El 6 d'agost l'Ajuntament de Cambrils va aprovar un acord de govern que buscava consolidar la seva demanda. El mateix dia, Salou va emprendre accions de protesta.

El consistori cambrilenc va argumentar: «La franja horària entre les 22.00 hores i les 00:30 és molt important en l'activitat econòmica dels municipis que tenen la qualificació d'excepcionalitat turística». A més, va afegir que aquestes 2 hores i 30 minuts tenen «un gran impacte sobre el balanç global de la temporada».

D'altra banda l'alcalde de Salou es queixava: «fan que el comerç pagui una sèrie de conseqüències, quan és un sector que durant tota la pandèmia ha treballat molt bé i ha anat complint totes les mesures i recomanacions sanitàries».

Fins i tot, el president de PIMEComerç Tarragona, Florenci Nieto, donava suport a l'Ajuntament i al comerç de Salou. De fet, va puntualitzar que la situació és «esperpèntica» i que «s'estan posant pals a les rodes de la recuperació econòmica, absolutament necessària i vital».