Una dona comprant en una botiga de Vandellòs

'Fes-la rodar' torna a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

El consistori vol fomentar el teixit empresarial del municipi i el consum en els negocis locals ¡

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant prepara una nova campanya de 'Fes-la rodar' aquest 2021. L'objectiu és clar: fomentar el consum  de la ciutadania dins del municipi, en negocis locals que s’han vist obligats a cessar o reduir la seva activitat per la pandèmia. Des de l'Àrea de Promoció Econòmica tenen clara la intenció de la iniciativa i tenen previst destinar més de 365.000 euros. «Volem continuar reduint l’impacte negatiu de la crisi sanitària de la Covid-19 en l’economia local, influir positivament en la demanda i ajudar les famílies i els empresaris i emprenedors locals en aquests moments difícils», explica la regidora. 

Un mes per utilitzar les targetes 

Els veïns i veïnes de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant podran demanar les targetes moneder a partir del dimarts 1 de juny i fins al diumenge 20. Els diners es podran gastar en els establiments adherits a la primera convocatòria entre el 15 de juny i el 16 de juliol

Les llars de convivència i les persones físiques de 18 anys o més, legalment emancipades o en tràmit legal d'emancipació, que resideixen efectivament i estiguin empadronades, de manera ininterrompuda, per un termini mínim d'un any, es podran beneficiar de la iniciativa. Per obtenir la subvenció, han de presentar la sol·licitud per Internet  o de manera presencial a les oficines municipals d'atenció ciutadana (OMAC).

La campanya 'Fes-la rodar' subvencionarà la compra de béns i serveis de la ciutadania a les empreses locals adherides, que estaran identificades. Les empreses que vulguin sumar-se a la campanya han de complir els requisits establerts a les bases reguladores. Com a novetat, també podran apuntar-s'hi petits comerços d'alimentació, productes i béns de primera necessitat, farmàcies, metges, òptiques, ortopèdies i productes higiènics.

Dos tipus de targetes

El consistori, com en la passada edició, lliurarà dos tipus de targetes i la quantia variarà en funció del nombre de membres de les unitats familiars i la capacitat econòmica de les llars de convivència. En aquest sentit hi haurà la Targeta Consum 100%, amb un saldo entre els 150 i els 320 euros, i la Targeta Consum 100% Plus, entre els 100 i els 160 euros. A més, en aquesta última targeta, les persones beneficiàries només hauran de pagar el 50% de l'import dels productes o serveis que comprin i de l'altre 50% se'n farà càrrec l'Ajuntament, ja que va destinada a les llars que superin els valors de renda fixats.

Com a novetat, el consistori ha afegit una nova categoria de llar com a beneficiària: la llar monoparental amb més d’un fill; i ha establert a les bases que cada targeta s’haurà d’utilitzar com a mínim a tres establiments diferents.