Dues persones inspeccionen l'interior d'un dels allotjaments del Càmping Gavina de Creixell

Els càmpings de la Costa Daurada esperen que aquest estiu sigui «una gran temporada»

Confien en incrementar el turisme internacional | Els establiments constaten una tendència a l'alça arran de la pandèmia

El sector turístic de la Costa Daurada espera tenir una bona campanya d'estiu, després de dues temporades marcades per la pandèmia. Els càmpings, en concret, confien que la recuperació vingui marcada per l'increment de turistes internacionals de cara a aquest estiu.

La vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Camí Mendoza, ha assenyalat que els establiments esperen «superar les pernoctacions del 2021». Una mesura basada, principalment, gràcies a la recuperació del turisme britànic

Un d'ells, el Càmping Gavina de Creixell, valora molt positivament poder tenir una barreja equilibrada de visitants estatals i internacionals. «Això farà que les estades siguin més llargues», ha apuntat Eduard Casajuana, director del negoci, que ha destacat que «si no hi ha cap canvi, enguany serà una gran temporada».

«Igual que sempre ens queixem quan les coses no van bé, cal dir quan les coses van bé», ha valorat Casajuana. El director del Càmping Gavina ha recordat que l'any passat ja van tenir una bona campanya, però que es va basar en el turisme estatal. «Enguany farem un 50% i 50% de nacional i internacional», ha pronosticat.

De moment, des del càmping del Baix Gaià estan satisfets amb el volum de reserves que tenen per aquestes pròximes dates.

El retorn del turisme prepandèmic

Des del Patronat de Turisme, Mendoza ha explicat que «després del bon resultat de Setmana Santa» esperen que la tendència a l'alça després de la pandèmia es mantingui. Així, el «repte» és poder tornar a comptar amb el turisme britànic i aquí el nombre d'avions que està previst que aterrin a l'aeroport de Reus hi juga un paper clau.

«L'any passat va ser un desastre i ara hem recuperat un 90% dels vols, amb companyies com TUI o Mare Nostrum», ha remarcat.

En el cas concret del Càmping Gavina, desitgen tornar a rebre els clients d'Alemanya, França, Suïssa i Holanda que tenien abans de la covid, que se sumarien als visitants de l'Estat que arran de la pandèmia han apostat més espais oberts i en contacte amb la natura.

L'establiment, que està celebrant el seu 50è aniversari, ha fet una aposta «pel client 'ecofriendly' i familiar».