El Castell de Vila-seca, en una imatge d'arxiu

Vila-seca celebra el Carnaval 2021 amb l'exposició 'Rua històrica de Carnaval'

La mostra es podrà veure del 13 de febrer al 13 de març, de 10.00 a 21.00 hores, al Jardí del Castell

Aquest 2021 Vila-seca celebrarà Carnaval amb una exposició titulada ‘Rua històrica de Carnaval’ i que es podrà veure entre el 13 de febrer i el 13 de març, de 10.00 a 21.00 hores, al Jardí del Castell. Aquesta mostra, precisament, recollirà pòsters, imatges i textos de tot allò que han representat les festes i activitats carnavalenques al municipi vila-secà al llarg de quatre dècades, organitzades en quatre blocs, des de la seva recuperació després de la dictadura franquista fins a l’actualitat.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

De la repressió a la disbauxa (1984-1993)’ conforma el primer bloc de la mostra, on els visitants trobaran els inicis del Carnaval a càrrec de la societat Ateneu Pi i Margall l’any 1979, amb la primera desfilada, fins a la primera rua al carrer el 1984. L’any 93, fruit de l’embranzida que havien agafat les festes, és l’Ajuntament qui assumeix l’organització dels diversos actes.

El segon estadi de l’exposició, titulat ‘Els joves prenen el relleu (1994-2003)’, reflecteix els canvis i proves per acabar definint el que seria l’actual estructura del Carnaval de Vila-seca. Així, s’hi podran veure la desaparició de la Guerra de la Clofolla ‘Corfolla’ o l’inici del ball de Carnaval a l’envelat o al pavelló municipal.

'La consolidació d'una gran rua'

La consolidació d’una gran rua (2004-2013)’ detalla un primer moment de continuïtat i reafirmació del nou model de festa i, posteriorment, s’hi veu la incorporació dels premis que s’atorguen a les colles. A més, el 2009 s’impulsa el ‘Carnavalòdrom’, un format diferent de rua.

L’últim i quart bloc de l’exposició, ‘Arriba la maduresa del Carnaval (2014-2021)’, mostra la creació de la Comissió de Carnaval Dogs a Vila-seca. Això, concretament, suposa un important canvi en les dinàmiques organitzatives, a més participació. S’incorporen noves activitats, com el concurs de cartells de carnaval, la gran festa infantil o el vermut carnavalesc.

A més de fotografies, al Jardí del Castell de Vila-seca també s’hi mostraran diverses disfresses, un collage gegant i un recull de discursos de Carnestoltes des de l’any 1984 fins a l’actualitat.