Els CDR obren el peatge de l'AP-7 de l'Hospitalet de l'Infant

També han obert peatges al llarg de l'AP-7, AP-2 i C-16 a Barcelona, Lleida i Girona

Els Comitès de Defensa de la República (CDR) han obert el peatge de l'AP-7 a l'altura de l'Hospitalet de l'Infant en senyal de protesta. Aquesta acció arriba l'endemà d'un tall de 15 hores seguides a la mateixa autopista a l'altura de l'Ampolla. Els grups organitzats han reivindicat l'acció a través de les xarxes socials, destacant ques es tracta d'un «alliberament dels peatges en plena operació tornada» del pont de desembre, sota el lema «Tombem l'IBEX35!». 

Oberts també a Girona, Barcelona i Lleida

L'acció s'ha repetit en altres punts de les carreteres de Catalunya, on els manifestants han anat obrint els peatges progessivament. Els CDR argumenten que «les autopistes catalanes estan més que amortitzades» i que els «peatges només serveixen per pagar els vicis d'Abertis i de l'IBEX35». A més reclamen la llibertat dels «presos polítics, exiliats i represaliats». Els peatges que han obert són els següents:

— AP-7 a l'Hospitalet de l'Infant  (Baix Camp)

— AP-7 a Martorell  (Baix Llobregat)

— AP-7 a Girona Sud - Salt  (Gironès)

— AP-7 a Girona Nord (Gironès)

— AP-7 a La Roca del Vallès (Vallès Oriental)

— AP-2 a Soses  (Segrià)

— AP-2 a Alfés  (Segrià) 

— AP-2 a Les Borges Blanques (Les Garrigues)

— C-16 als Túnels de Vallvidrera

— C-16 a Manresa  (Bages)

— C-16 a Les Fonts (Vallès Occidental)

Els CDR tallen durant 15 hores l'AP-7 a l'Ampolla

Des de primera hora del matí d'ahir dissabte, 8 de desembre, els CDR van tallar l'autopista AP-7 a l'altura de l'Ampolla. El tall va començar cap a les set del matí, quan els manifestants van tallar la calçada en els dos sentits de la marxa amb pneumàtics i branques d'arbres. Així, durant les primeres hores del dissabte es van registrar importants retencions en aquest punt de l'autopista. Ben aviat, però, els Mossos d'Esquadra van començar a desviar el trànsit a través de la carretera N.340. Cap a migdia, els CDR van decidir en assemblea que el tall passava a ser «indefinit». 

Durant tota la jornada es van viure episodis i situacions de tensió i crispació entre els conductors aturats per culpa el tall i els manifestants del CDR. Es van escridassar i fer retrets entre els dos bàndols, mentre que els Mossos no van actuar. De fet, els Mossos d'Esquadra han sigut durament criticats per no haver desallotjat els CDR que tallaven l'autopista. Finalment, el tall no es va aixecar fins a la nit, després de 15 hores amb aquest tram de l'autopista bloquejat.