L'Auditori Josep Carreras de Vila-seca

Les entitats de desenvolupament local es troben a Vila-seca en la jornada Cessentània

L’acte, que s’adreça a professionals i entitats del territori, té 4 grans objectius

Els professionals i entitats del territori tenen una cita a la jornada Cessetània: Noves oportunitats per al Camp de Tarragona. Un acte que se celebrarà el pròxim dijous, 7 d'octubre, a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

Cessetània - Xarxa de Desenvolupament Local del Camp de Tarragona és l'encarregada d'organitzar la jornada, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vila-seca. La finalitat és donar visibilitat al treball en xarxa de les entitats del Camp en l'àmbit del desenvolupament local. 

Quatre grans objectius en la jornada

L'acte que se celebrarà a Vila-seca s'adreça a professionals i entitats del territori. L'esdeveniment de Cessetània té quatre grans objectius que es volen complir.

Es vol impulsar la concertació territorial segons els principis de la Declaració de la Cessetània; fomentar el treball en xarxa i la cooperació entre agents socioeconòmics públics i privats; donar a conèixer els reptes locals d’acord amb les polítiques europees de desenvolupament; i difondre experiències d'èxit que puguin ser models i referents.

L'acte comptarà en dues parts

L'alcalde de Vila-seca, Pere Segura, i el director del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), Juan José Torres, presentaran i inauguraran l'acte. Durant la jornada es presentaran les darreres entitats adherides a la xarxa formalitzant la seva signatura a la Declaració de la Cessetània. 

Durant l'acte es posarà especial èmfasi en les oportunitats de finançament europeu, i s’exposaran quatre experiències de desenvolupament de territori implementades a Catalunya. 

A la primera part de la jornada, Eduard Jiménez, director en Innovació i Consultoria en Polítiques Públiques S.L., oferirà la xerrada 'Estratègies de cooperació territorial en un escenari de grans reptes i oportunitats'.

Mentre que a la segona part, tindrà lloc la taula rodona 'Bones pràctiques en desenvolupament territorial a Catalunya'. En aquesta participaran: Isabel Villalbí, de l’Ajuntament d'Amposta; Vicente Olivares, de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet; Jordi Ciuraneta, president de PIMEC Tarragona; i Carme Ferrer, vicepresidenta de l'Associació de Micropobles de Catalunya. 

La jornada serà conduïda pel periodista Xavier Graset. És d’accés lliure però requereix inscripció. Com a complement final, el consistori de Vila-seca oferirà a les persones participants la possibilitat de visitar al Castell de Vila-seca, amb aforament limitat.