S'han realitzat actuacions musicals, de dansa i una festa de l'escuma

Colors i emocions omplen PortAventura en la 17a edició del 'Posa't la Gorra'

Més de 2.000 persones s'han posat la gorra a PortAventura

L'Associació de Nens amb Càncer AFANOC i PortAventura World tornen un cop més al parc temàtic per celebrar el 'Posa't la Gorra' en solidaritat amb els infants i adolescents amb càncer. Enguany, en la 17a edició, la gorra —símbol d'aquesta jornada— ha estat dissenyada per Ágatha Ruiz de la Prada i la presentació ha anat a càrrec de l'actriu tarragonina Agnès Busquets.

La plaça de la Xina, epicentre de la jornada

Des de dos quarts d'onze del matí, la plaça de la Xina de PortAventura ha acollit activitats, música i bon ambient durant. Començant per la música que ha posat el Dj XXP, entretenint els presents a l'espera de l'inici de l'espectacle dansaire de les Souldance, que han fet ballar a tothom. A més, hi ha hagut activitats per a totes les edats, des de 'tunejar' la gorra, construir un original Lego o aprendre a fer esport en cadira de rodes.

Tot un matí d'activitats al Posa't la Gorra al PortAventura
Tot un matí d'activitats al 'Posa't la Gorra' a PortAventura | Albert Fuertes

 

Agnès Busquets, tot seguit, ha donat la benvinguda als assistents del 'Posa't la Gorra' i recordant la importància i simbolisme d'aquest accessori. A més, ha fet treure a tots la gorra i després tots junts se l'han tornat a posar «una vegada i les que facin falta».

La música ha continuat a PortAventura amb el conjunt tarragoní Vergüenza Ajena, tocant les seves ruïnes i fent moure l'esquelet des dels més petits als més grans. La sorpresa de la jornada ha estat l'actuació d'Arnau Griso, que amb els seus temes i l'originalitat de les lletres ha causat una gran impressió. Per acabar la festa, s'ha omplert la plaça de la Xina amb escuma celebrant el final i l'èxit d'aquesta festa solidària al ritme del DJ XXP.

Els Gegants de Reus també han estat presents al Posa't la Gorra al PortAventura
Els Gegants de Reus també han estat presents al 'Posa't la Gorra' a PortAventura | Albert Fuertes

 

Més de 2.000 persones es posen la gorra a PortAventura

Gran èxit d'aquesta edició, on més de 2.000 persones s'han posat la gorra. Concretament, segons l'organització, s'han reservat 2.000 gorres amb la seva entrada a través d'Internet. Tanmateix, a dins al parc s'han portat 400 gorres per vendre, a més de 100 a la recepció de l'hotel PortAventura Park. A més, s'han distribuït un total de 8.000 gorres  entre diferents establiments.

En aquesta jornada,  han col·laborat als voltants de 70 persones perquè la jornada solidària funciones perfectament i així ha sigut, tant en els cinc tallers com en els espectacles.

S'han realitzat actuacions musicals, de dansa i una festa de l'escuma
S'han realitzat actuacions musicals, de dansa i una festa de l'escuma | Albert Fuertes

 

La lectura del manifest, el moment més emotiu de la jornada

La Carolina de 17 anys, el Pau de 13 i l'Elisa de 17, germans tots dos, han estat els encarregats de llegir el manifest.  Dos adolescents que els han diagnosticat càncer i la germana d'un d'ells.

La Carolina fa un any que té càncer. «A casa ho vam passar molt malament», explica l'adolescent, que ha remarcat la gran tasca de l'AFANOC per ajudar-la en tot moment. Amb gran emotivitat els hi ha passat la paraula als dos germans. Al Pau li van diagnosticar càncer quan tenia 5 anys i ara, després de 8 anys, ha de fer les revisions que li pertoquen.

Finalment, Joan Atzarà ha estat homenatjat en l'esdeveniment, ja que ha format part d'aquesta jornada solidària des del seu naixement.