Tres operaris treballen al Celler de Cambrils

Comencen les obres de rehabilitació del Celler de Cambrils

L'objectiu dels treballs a l'edifici és permetre la seva reobertura, després de mesos tancat als actes públics

L’Ajuntament de Cambrils, a través del Museu d’Història, ha iniciat aquesta setmana unes obres de rehabilitació al Celler de Cambrils, l'antic Museu Agrícola. L'objectiu d'aquests treballs és resoldre les patologies urgents que presenta el celler, com són la degradació del mur adjacent a la plaça Bernardí Martorell, on s'ha començat l'actuació; l'ensorrament parcial del voladís del carrer Sindicat, i les esquerdes aparegudes a dues de les arcades interiors.  

Els treballs, que tindran una durada d'un mes, s'executen a instàncies dels Serveis Tècnics municipals, que han aconsellat que aquests problemes detectats siguin resolts en primera instància i de manera ràpida. Cal destacar que l'espai no s'ha fet servir per a actes públics durant els darrers mesos com a mesura de prevenció, fins que no se solucionen les deficiències detectades.

El projecte de rehabilitació ha estat adjudicat a l'empresa local Cons Cambrils 3000 SL per un import de 22.248,56 euros, procedents del romanent del Museu d'Història de Cambrils. En aquest sentit, cal recordar que l'històric edifici va ser adscrit a l'organisme fa un any, motiu pel qual es poden invertir aquests diners en les obres.

La reobertura del Celler de Cambrils, objectiu a curt termini

Aquestes actuacions, incloses en una primera fase d'obres, permetrà la reobertura de l'edifici, obra de Bernardí Martorell i declarat Bé Cultural d’Interès Local. Cal destacar que aquest 2022 fa un segle que el Sindicat Agrícola de Producció de Cambrils, origen de l'actual Cooperativa Agrícola de Cambrils, va finalitzar la construcció d'aquest cooperatiu.

Més enllà d'aquestes obres d'urgència, des del Museu d'Història de Cambrils es treballa en la redacció d'un nou projecte museològic de continent i de contingut del Celler de Cambrils. L'objectiu, a mitjà termini, és convertir l'edifici en una de les cartes de presentació del municipi. En aquest sentit, ja s'han iniciat contactes amb administracions supramunicipals per aconseguir finançament extern.

Aquest nou projecte museològic del Celler de Cambrils haurà d'estar alineat amb el Pla Estratègic del Museu d'Història de Cambrils, que es tancarà pròximament i que ha comptat amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya.