Una màquina retroexcavadora ha iniciat l'enderrocament de l'antiga Estació de Cambrils

L'antiga Estació de Cambrils ja és història: comencen l'enderroc

L'actuació, que té un cost de 42.000 euros, s'ha iniciat tot i les veus en contra de diverses entitats del municipi

L'antiga Estació de Cambrils ha començat aquest dijous a ser història. L'Ajuntament del municipi ha iniciat les tasques d'enderrocament d'un edifici que es va construir l'any 1865 i que va veure passar el darrer tren l'any 2020. Aquest dimecres a la tarda es va iniciar la instal·lació de tanques al voltant de l'equipament i aquest una màquina retroexcavadora ha començat a enderrocar l'edifici.

En aquest sentit, s'ha començat a xafar part de la teulada, alhora que s'ha retirat la marquesina de les andanes. En aquest sentit, alguns operaris també han tallat bigues de ferro. Els treballs que han començat aquest dijous se centren en una part de l'edifici, ja que una altra part de l'immoble està actualment ocupada. Alguns curiosos s'han apropat a la zona per tal de seguir els treballs d'enderrocament.

Els treballs tenen un cost de 42.000 euros

Cal recordar que el consistori cambrilenc va rebre el vistiplau d'Adif el passat mes de gener i l'objectiu d'aquesta actuació és el primer pas per unir les avingudes Vidal i Barraquer i Horta de Santa Maria. La decisió de l'Ajuntament de Cambrils es produeix tot i que diverses entitats del municipi havien demanat que no s'enderroquessin els edificis de l'equipament, reformant-los i donant-los ús ciutadà.

L'Ajuntament de Cambrils ha informat que els treballs que s'han iniciat aquest dijous, que compten amb un informe jurídic de la secretària i l'interventor, tenen un cost de 42.000 euros. En aquest sentit, el consistori cambrilenc ha explicat que l'edifici «es trobava en un estat d’insalubritat notable, ja que havia estat objecte de nombrosos actes vandàlics».

Klein es va presentar l'any 2019 amb la promesa de donar ús ciutadà a l'Estació de Tren

La Plataforma Conservem l'Estació de Cambrils ha denunciat que la decisió del consistori va en contra del programa electoral de l'alcalde, Oliver Klein (NMC). En aquest sentit, al web de Nou Moviment Cambrils (NMC), s'especifica el següent al programa electoral de l'any 2019: «Preservarem i donarem usos ciutadans als edificis sense activitat de l’Estació de Tren així com a l’antiga Escola Municipal de Música quan es traslladi».

La realitat, però, ha estat ben diferent i des que va assolir l'alcaldia, Oliver Klein, ha treballat per tal de dur a terme l'enderrocament l'antiga Estació de Cambrils per tal de donar compliment al POUM de l'any 2005, connectant les avingudes Vidal i Barraquer i Horta de Santa Maria.

A través de les xarxes socials, diversos usuaris han titllat l'enderrocament de «crim», «atemptat contra el patrimoni ferroviari» o acusant l'Ajuntament de Cambrils de provocar «danys irreparables».