Pla obert dels representants municipals i empresarials dels municipis costaners tarragonins que reclamen que es deroguin les limitacions al comerç

Els comerciants de la Costa Daurada esclaten: demandaran la Generalitat

Denuncien que les mesures anti-Covid del Govern els ha reduït els ingressos un 40%

Els comerciants dels municipis turístics de la costa tarragonina mouen fitxa contra les mesures anti-Covid del Govern. En aquest sentit, aquest dilluns han anunciat que presentaran una demanda contra la Generalitat per les restriccions decretades contra la pandèmia de coronavirus. Segons han explicat, reclamaran compensacions econòmiques.

Així ho han explicat en una roda de premsa, en què han assenyalat que les mesures vigents són «injustificades» i que no suposen cap millora contra la pandèmia. En canvi, han manifestat que les restriccions els han suposat un descens en la facturació del 40% respecte del 2019.

Concretament, els responsables dels comerciants han lamentat l'obligatorietat de tancar a les deu de la nit. Per tot això han reclamat al Govern, una vegada més, que aixequi les restriccions, especialment després que el TSJC va tombar el toc de queda.

En la compareixença d'aquest dilluns, els comerciants han rebut el suport dels ajuntaments de Salou, Cambrils i Vila-seca.

Florenci Nieto, president de Pimec Comerç a Tarragona, ha especificat que està previst presentar la demanda en els propers dies. A la vegada, ha obert la porta a fer una «gran macrodenúncia per haver impedit desenvolupar la tasca de treballar» als comerciants.

Consideren que, malgrat que la temporada d'estiu ja està arribant al seu final, amb la decisió del TSJC de rebutjar el toc de queda sol·licitat per la Generalitat ara tenen arguments jurídics per també acabar amb les restriccions en l'horari d'obertura de les botigues.

«Hi ha botiguers que han hagut d'anar a Càritas»

El president de Pimec Comerç ha estat molt gràfic a l'hora de descriure la situació que estan patint els comerciants: «Fins i tot n'hi ha que han hagut d'anar a Càritas a buscar bosses de menjar per a les seves famílies».

Nieto espera comptar amb el suport dels ajuntaments de la demarcació per tal de poder incrementar la seva força en la demanada.