Imatge del passeig marítim de Cambrils, amb la Torre del Port de fons.

Els comerços de Cambrils protestaran contra les mesures que els prohibeixen obrir el cap de setmana

L'Associació de Comerç i Gastronomia Xarxa del Port de Cambrils, amb 128 associats, obrirà els comerços de 12 a 14 hores

L'Associació de Comerç i Gastronomia Xarxa del Port de Cambrils obrirà els comerços  aquest dissabte 6 de març, saltant-se les actuals mesures que prohibeix obrir els comerços no essencials durant el divendres i dissabte. L'obertura, però, servirà com a mostra de protesta  per les mesures Covid adoptades per l'administració i ho faran de 12 a 14 hores, prenent totes les mesures sanitàries de seguretat que hi ha establertes la resta de dies. 

L'agrupació de comerciants i restauradors de la zona del port de Cambrils compta amb un total de 128 associats i, durant aquesta setmana, ja s'han pogut veure en els aparadors de diversos establiments una sèrie de cartells reivindicatius on es reclama l'obertura dels comerços durant els caps de setmana. Tots ells utilitzen la frase 'La Covid mata, el comerç és VIDA'.

L'acte de protesta  serà de caràcter informatiu i per mostrar el total desacord amb les mesures adoptades pel govern, que fa evident l'ofegament econòmic que pateix el sector. A més, diuen que les botigues no son la causa de la propagació de l'epidèmia, argumentant que el comerç és segur i els botiguers adopten totes les mesures sanitàries possibles. 

A Cambrils, durant el cap de setmana és quan hi ha més vida pels carrers i son els dies que permeten mantenir vius els comerços. Treballant de dilluns a divendres, l'activitat és completament insostenible i no reben cap mena d'ajuda. Per això, reclamen la implicació de l'administració per poder obrir durant tota la setmana.

Durant l’acte de protesta no es permetrà l’accés a l’interior dels comerços per part dels clients. Tots els comerços participants en la protesta tindran obertes les portes, però l’entrada als establiments romandrà protegida per una tanca  per tal d’evitar l’accés de públic a l’interior.