Pla general d'una aula de primer d'ESO de l'institut Ramon Barbat de Vila-seca el primer dia de curs 2021-2022.

Vila-seca organitza una concentració en defensa de l'escola en català

El TSJC obliga a fixar el 25% de les classes en castellà en un curs de l'Institut Ramon Barbat i Miracle

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dictava aquest passat dimarts una sentència que fixava un 25% de castellà en un curs de l'Institut Ramon Barbat i Miracle de Vila-seca

Una sentència que es va tirar endavant després de la denúncia d'una família. En aquesta s'ordena que, l'alumne, juntament amb els companys de curs, rebin un ensenyament que inclogui el castellà «com a llengua vehicular» en una «proporció raonable».

Aquesta decisió del TSJC que implica la fixació del 25% del castellà en aquest curs d'un centre escolar de Vila-seca, ja ha comportat les primeres convocatòries de mobilització per defensar la immersió lingüística en català.

Concentració per l'escola en català

Amb el lema 'Per un país de tots, decidim escola catalana', s'ha fet la convocatòria a Vila-seca per combatre l'ofensiva contra el català. Una concentració que es farà a la plaça de l'Església del municipi a les vuit del vespre del pròxim dilluns, 10 de gener.

Una convocatòria que l'han difós des del grup municipal de Decidim Vila-seca (ERC) i la CUP. La regidora Pineda Vaquer ha expressat a les xarxes socials que es fa la concentració «en defensa de la immersió lingüística». «Ara i sempre, escola en català», defensa Vaquer.

D'altra banda, el grup municipal de la CUP assenyala que volen combatre l'ofensiva contra el català. «Vila-seca és un municipi en què  el català es troba especialment discriminat, on tota la vida social i la majoria d'activitats d'oci es fan en llengua castellana i l'escola és l'únic espai on únicament es parla en català. Defensem-la!», escriuen a les xarxes socials.