Fangoria, Els Pets, Rozalén i un homenatge a Queen, al cartell del 45è Festival Internacional de Música de Cambrils

El festival se celebrarà entre el 25 de juliol i l'11 d'agost al Parc del Pinaret

Cambrils tornarà a convertir-se, com cada any, en l’epicentre de la música en directe de les nits d’estiu. El Festival Internacional de Música de Cambrils enguany ja arriba a la seva 45a edició, amb grups i artistes de primera línia del panorama musical nacional i internacional. Aquest 2019 el festival se celebrarà entre el 25 de juliol i l’11 d’agost, amb concerts de dijous a diumenge, i la localització tornarà a ser el Parc del Pinaret  de Cambrils.

Aquest dijous, 11 d’abril, s’ha fet la presentació d’aquest 45è Festival Internacional de Música de Cambrils, amb la presència de l’alcaldessa, Camí Mendoza; el regidor de Cultura, Lluís Abella, i el director de la productora Concert Studio, Martín Pérez, els organitzadors del festival. 

El regidor de Cultura, Lluís Abella; l'alcaldessa Camí Mendoza, i el director de Concert Studio, Martín Pérez
El regidor de Cultura, Lluís Abella; l'alcaldessa Camí Mendoza, i el director de Concert Studio, Martín Pérez | cedida

 

«La programació de l'any passat no va ser del tot encertada»

Martín Pérez ha manifestat que «aquesta és la programació que volíem fer», admetent que la programació de l'any passat no va ser del tot «encertada». Enguany, en canvi, encaren aquesta edició amb molta il·lusió. La programació està pensada tant pels cambrilencs i els veïns de les poblacions properes com per aquelles persones que a l'estiu seran a Cambrils. «Hi ha un turisme cultural que és respectuós, cult i que consumeix. Volem ser un punt més en aquest sentit», ha declarat Martín Pérez. 

El gerent de la productora ha remarcat que el festival és un èxit gràcies a la «relació estreta entre l'empresa privada i l'administració. Agraïm el tracte, l'amabilitat, l'interès i la il·lusió que tenen des de l'Ajuntament». Per aquest 2019, tenen unes expectatives més elevades respecte la passada edició: «No se'ns acudeix que cap concert no tingui interès, no tenim dubtes». 

La ballarina Sara Baras obrirà el festival
La ballarina Sara Baras obrirà el festival | FIMC

 

La ballarina Sara Baras obrirà el festival oferint el primer espectacle de dansa

Durant la roda de premsa s'han donat a conèixer els noms que integraran el cartell d'aquest festival que porta al Camp de Tarragona grans artistes durant els mesos d'estiu. El festival s'inaugurarà el 25 de juliol incorporant per primer cop la dansa i de la mà de la prestigiosa Sara Baras. Martín Pérez ha manifestat la dansa «és una de les arts més importants» i que els fa molta il·lusió portar aquest format per primer cop i, a més, obrint el festival amb una ballarina d'aquesta importància. 

La música la posaran durant els dies de festival Rosario, Els Pets, Fangoria, Rozalén, Carlos Núñez, Diego el Cigala, Sau 30, Vanesa Martín, Àlvaro Soler, Adexe&Nau i el retorn de Momo, un dels millors grups d'homenatge a Queen.

El divendres 26 de juliol serà el torn de Momo, el grup d'homenatge a Queen que oferiran un repertori amb les cançons més conegudes de la banda de rock britànica. L'endemà és el torn d'un grup del Camp de Tarragona, Els Pets, que presentaran el seu darrer disc, 'Som', molt a prop de casa, el dissabte 27 de juliol. Fangoria musicarà la nit del diumenge 28 de juliol, liderat per la mediàtica Alaska a la veu i Nacho Canut als teclats i baix. 

Álvaro Soler, en concert al FIM de Cambrils el 3 d'agost
Álvaro Soler, en concert al FIM de Cambrils el 3 d'agost | FIMC

 

Carlos Nuñez, Rozalén, Álvaro Soler i Diego El Cigala

Carlos Nuñez, considerat internacionalment com un músic extraordinari i, segons Martín Pérez,  «el millor artista de música celta», passarà per Cambrils el dijous 1 d'agost. El divendres 2 d'agost Rozalén, una de les principals veus de la cançó d'autor a Espanya, captivarà el públic cambrilenc. És una important activista social que defensa amb la seva música els drets de les minories. En els seus concerts va acompanyada de Beatriz Romero, intèrpret de llengua de signes, que permet oferir la seca música sense exclusions. 

El català Álvaro Soler actuarà al Parc del Pinaret el dissabte 3 d'agost. Després del seu gran èxit «El mismo sol», recentment va presentar «La Cintura», cançó que continua sumant reproduccions a ritme frenètic. El diumenge 4 d'agost el cantaor sevillà Diego El Cigala portarà la seva música a Cambrils amb una gira que commemora el 15è aniversari del disc 'Lágrimas Negras'. 

Vanesa Martín, SAU 3', Rosario i els germans Adexe & Nau tancaran el festival

Vanesa Martín torna als escenaris amb la seva nova gira 'Todas las mujeres que habitan en mí', i passarà pel FIM de Cambrils el dijous 8 d'agost. La seva anterior gira 'Munay', va ser una de les més importants de l'any passat a l'estat espanyol que van poder gaudir més de 200.000 persones. El divendres 9 d'agost serà el torn de SAU 30, el projecte que retorna als escenaris l'equip que formava part de la popular banda osonenca. SAU 30 vol tornar a portar aquelles nits màgiques on els somnis es podien fer realitat a través de la música. 

Amb 25 anys de trajectòria, el 10 d'agost Rosario arriba a Cambrils en un moment molt dolç de la seva carrera, una artista fonamental, imprescindible per entendre la mescla de pop, flamenc, rumba, funk i ritmes llatins de l'últim quart de segle. Els encarregats de tancar el FIM de Cambrils, l'11 d'agost, són Adexe & Nau, dos germans canaris de 13 i 16 anys que actualment són els artistes espanyols amb més reproduccions a Youtube. Amb la seva música s'han convertit en un dels fenòmens musicals d'Espanya i Amèrica Llatina. 

SAU 30 vol tornar a portar la màgia de les nits on els somnis es podien fer realitat a través de la música
SAU 30 vol tornar a portar la màgia de les nits on els somnis es podien fer realitat a través de la música | FIMC

 

Les entrades, a la venda a partir de dilluns

Les entrades es posaran a la venda dilluns vinent, 15 d'abril, a partir de les 10 del matí. S'oferiran fins a 32.000 localitats que van des dels 10 fins als 50 euros. Alguns dels concerts són a peu dret amb la possibilitat de seure al miler de seients de la graderia posterior, mentre que d'altres, pel seu format, serà amb tot el públic assegut.