Mapa de la rotonda de la T-312 a Cambrils on hi haurà obres

Les obres en una rotonda de la T-312 que connectarà amb dos vials a Cambrils

L'obra es licita per un import d'1 MEUR i es preveu que comenci a l'estiu vinent

El Departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori licita les obres per a connectar la carretera T-312, a la sortida de l'autopista AP-7 a Cambrils, amb dos futurs vials que estructuraran la mobilitat al nord del municipi. En concret, cap a l'avinguda de l'Esport i cap al nou sector industrial Belianes sud i la nova estació de tren.

Les obres surten a concurs per un import de prop d'un milió d'euros i ha de començar a l'estiu. Tenen un termini d'execució de sis mesos. La rotonda permetrà eliminar els actuals girs a l'esquerra, a més de donar accés directe al parc de Bombers de Cambrils. 

Les obres que es faran a la T-312 millorarà la seguretat i la canalització del trànsit en aquest entorn, on es registren 8.800 vehicles diaris.

El nou giratori tindrà 65 metres de diàmetre i 6 ramals de connexió; la calçada serà de 8 metres d’amplada, amb 2 carrils de 4 metres i amb vorals interiors i exteriors d’1 metre. Es mantindrà el carril de connexió entre la sortida de l’AP-7 i l’entrada a l’A-7, de manera que aquest moviment es pugui realitzar directament sense passar per la nova rotonda.

A més de la construcció de la rotonda, les obres es complementaran amb altres tasques. En concret, elements que faciliten el drenatge de la carretera; senyalització horitzontal i vertical; instal·lació de barreres de seguretat i abalisament; enllumenat, plantacions i mobiliari urbà; i execució de xarxa soterrada de telecomunicacions.