VOX convocarà una contramanifestació si es permet la 'Passejada per la República' a Salou

Nova petició perquè la Generalitat no atorgui permisos per fer l'acte independentista al passeig de Jaume I

La 'Passejada per la República', convocada per segona vegada a Salou el pròxim diumenge 18 d'agost, segueix portant cua. Després de les peticions realitzades per PP i Ciutadans demanant a la Generalitat que no atorgui els permisos requerits,  ara ha estat VOX qui ha instat a prohibir un acte que titlla de «propagandístic» i «il·legal», alhora que adverteix que també convocarà la seva pròpia manifestació.

VOX ha registrat aquest divendres, 9 d'agost, una sol·licitud a la delegació del Govern de la Generalitat a Tarragona perquè no permeti la celebració de la concentració independentista convocada per la Plataforma per la Democràcia i la Llibertat al passeig de Jaume I. A més, assegura que, en cas que la 'Passejada per la República' rebi la llum verda de la Generalitat, sol·licitarà permís per fer una contramanifestació unionista sota el lema 'Por España'.

En un comunicat, VOX demana neutralitat a les institucions pertinents davant el que considera  «un desafiament a la nostra monarquia parlamentària i constitucional».  Considera, a més, que aquest acte «perjudica greument el turisme, fractura la societat i dinamita el principi de neutralitat política»

Un moment de la primera 'Passejada per la República' celebrada l'estiu passat a Salou. | Fabian Acidres
 

La formació que presideix Isabel Lázaro a Tarragona  creu que aquest acte vulnera «els drets i llibertats de la majoria constitucionalista, per donar únicament veu a aquesta minoria sorollosa separatista que actua en detriment dels interessos generals».

El govern municipal no es pronuncia

Els grups municipals de PP i Ciutadans a Salou van ser els primers a reclamar la prohibició de la manifestació independentista, al·legant perjudicis pel sector turístic de Salou. La formació taronja, de fet, proposava altres ubicacions de la ciutat perquè s'hi pogués celebrar. Des de l'equip de govern, format pel partit Sumem per Salou-Junts, de moment guarden silenci i no han volgut mostrar el seu posicionament al respecte. 

Cal recordar que l'any passat, per aquestes mateixes dates,  la Plataforma per la Democràcia i la Llibertat de Cambrils, Salou i Vila-seca, va convocar per primera vegada la 'Passejada per la República'. L'acte, que també va suscitar molta polèmica prèviament a la seva celebració, va acabar tenint alguns moments de tensió entre els manifestants independentistes i unionistes.